Skip to main content

Βουλή: Την Τετάρτη ενημερώνεται θεσμικά η Π. Τσαπανίδου, Παρασκευή η ορκωμοσία

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Η κ. Τσαπανίδου, έως αυτή την ώρα αυτή δεν έχει δημοσίως δηλώσει κώλυμα ή άρνηση για την ανάληψη της βουλευτικής ιδιότητας.

Την Τετάρτη, ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Βουλής, θα ενημερωθεί και θεσμικά η Πόπη Τσαπανίδου ότι είναι η πρώτη επιλαχούσα για να καταλάβει την έδρα του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.

H παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα θα ανακοινωθεί με την έναρξη της συνεδρίασης στο Σώμα, ενώ το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η κ. Τσαπανίδου, έως αυτή την ώρα αυτή δεν έχει δημοσίως δηλώσει κώλυμα ή άρνηση για την ανάληψη της βουλευτικής ιδιότητας.

Με την επανέναρξη των εργασιών θα διατεθούν δύο ημέρες για την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, Τετάρτη και Παρασκευή.

Την ερχόμενη Πέμπτη εισάγεται στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού».