Skip to main content

Κόντρα Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη μαγευτική… Ψίμυθο

Φωτ. EPA/MADE NAGI
Η φωτογραφία θα μπορούσε να είναι από την Ψίμυθο, αν δεν ήταν από το... Μπαλί

Πώς φτάσαμε να γίνει και η «μαγευτική Ψίμυθος» πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης; Στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι δύσκολο.

Αμέτρητες φωτογραφίες από μαγευτικά τοπία, ποσταρίσματα με «αναμνήσεις» από ονειρεμένες διακοπές, συμβουλές για το τι να δείτε, σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε, πού να φάτε γέμισαν τα τελευταία 24ωρα τα ελληνικά social media. Όλα για την Ψίμυθο. Ένα «νησί», που δεν μπορούσε να μείνει εκτός και της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πρόκειται βεβαίως για ένα νησί – αποκύημα της φαντασίας ενός χρήστη του X (@beatBukowski), του οποίου η ανάρτηση έγινε viral.

Ήταν κάτι παραπάνω από σαφές στην ανάρτηση ότι πρόκειται για μία επινόηση. Και αυτή η επινόηση έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες χρήστες να συμμετέχουν στο «παιχνίδι» με δικές τους αναρτήσεις, γεμάτες φαντασία και χιούμορ.

Πώς φτάσαμε να γίνει και η «μαγευτική Ψίμυθος» πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης; Στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι δύσκολο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εντόπισε μία ανάρτηση στην οποία αναφερόταν ότι «παραιτήθηκε και ο τελευταίος γιατρός στην Ψίμυθο και ένα νησί με 600 κατοίκους και 1.000 επισκέπτες έμεινε χωρίς γιατρό». «Το ΕΣΥ του Άδωνι», σχολίαζε ο χρήστης.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υείας έδωσε τη δική του απάντηση με μία ανάρτηση, στην οποία σχολίαζε, μεταξύ άλλων:

«Άρχισε μια ιστορία για έναν «τελευταίο αγροτικό γιατρό που με ανάρτηση του στο FB είπε ότι δεν αντέχει άλλο και φεύγει…» και να οι αναρτήσεις για το ότι «η Ψίμυθος έμεινε χωρίς γιατρό κλπ» και «αυτό είναι το ΕΣΥ του Άδωνι κλπ»….μόνον που όχι μόνον η είδηση της παραίτησης είναι ψευδής αλλά το ίδιο το «νησί» που υποτίθεται καταρρέει υγειονομικά απλά δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει καθόλου είναι ένα φανταστικό νησί».

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με μία σκωπτική ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον υπουργό Υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης σπάνια συναντάται με την αλήθεια κι όταν το κάνει οφείλουμε να του το αναγνωρίζουμε. Πράγματι λοιπόν η Ψίμυθος δεν υπάρχει.

Αν υπήρχε, σίγουρα θα είχε φροντίσει ο Υπουργός να έχει αγροτικό ιατρό. Που ίσως τα Σαββατοκύριακα να έκανε διακοπές στη μαγευτική … Ψίθυμο, γιατί “ποτέ δεν είχαμε γιατρούς στο ΕΣΥ τις Κυριακές”».