Skip to main content

Κ. Αρβανίτης για την έρευνα του ΚΕΠΕ: Κυβέρνηση αδίστακτη, επικίνδυνη, ζημιογόνα για τους εργαζόμενους

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σφοδρή επίθεση του Κώστα Αρβανίτη στην κυβέρνηση μετά την αποκαλυπτική ανάλυση του ΚΕΠΕ για τους μισθούς

Με αφορμή την έρευνα του ΚΕΠΕ σχετικά με τους μισθούς στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της Left επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κώστας Αρβανίτης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας το καθεστώς εργασίας στην Ελλάδα «μεσαίωνα».

Όπως σημείωσε σε σχετική δήλωσή του, «μετά τον διεθνή διασυρμό της χώρας για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας, την ώρα που η Ευρώπη οδεύει προς μείωση ημερών και ωρών εργασίας, διατηρώντας ίδιες απολαβές, έρχεται έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών να επιβεβαιώσει τον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι. Βάσει της έρευνας, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση των χωρών της ΕΕ σε ό,τι αφορά μισθούς ανά ώρα εργασίας. Στην ουσία οι μισθοί της Ελλάδας ανά ώρα εργασίας βρίσκονται πιο κάτω απ’ τη Βουλγαρία!».

«Εξίσου εξοργιστική είναι και η καταγραφόμενη μέση αύξηση των ωρών εργασίας ανά εργαζόμενο στην Ελλάδα, που από το 2020 και μετά είναι τριπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου» τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης, για να καταλήξει: «Πρόκειται για μια κυβέρνηση αδίστακτη, επικίνδυνη, ζημιογόνα για τους εργαζόμενους, για τους Έλληνες πολίτες, για τη χώρα».