Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Τα 8 στελέχη που κατά πληροφορίες συνεισέφεραν για τα δεδουλευμένα σε «Κόκκινο» και «Αυγή»

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενώ έχει αποφασιστεί και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Οκτώ στελέχη φέρεται να έχουν μέχρι στιγμής, πέραν του Στ. Κασσελάκη, συνεισφέρει με ποσά προκειμένου να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων που έχουν λαμβάνειν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες που αποδίδονται σε πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι τα στελέχη αυτά είναι οι Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη.

Σημειώνεται ότι χθες, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στην «Αυγή» και τον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Στο σχετικό χωρίο της απόφασης αναφέρεται:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είχε και δεν έχει αφανείς χρηματοδότες και «χορηγούς». Στηρίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, και στη συνεισφορά των μελών, των στελεχών και των βουλευτών του. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, μετά τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, έχουν επίπτωση και στη χρηματοδότηση των μέσων του κόμματος, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για την ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών, η οποία πλήττεται καθημερινά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση και την ισχυροποίηση των μέσων του, για να μπορεί να ακούγεται δυνατά, μέσα από αυτά, η φωνή της κοινωνίας. Για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, τα ΔΣ των δύο μέσων, της Αυγής και του Κόκκινου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητας εξεύρεσης πόρων και χρηματοδότησης για να υπηρετηθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης και εξορθολογισμού των ΜΜΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα εθελούσιας για τους εργαζόμενους».