Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντούν οι «87» στον Κασσελάκη – «Βρίσκεται σε σύγχυση»

ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Κρίση ηγεσίας ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η ανοιχτή εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους «87» να απαντούν στον Στέφανο Κασσελάκη, μετά την ολοκλήρωση μιας επεισοδιακής συνεδρίασης στην Πολιτική Γραμματεία, όπου οκτώ από τα μέλη της που ανήκουν στην παραπάνω ομάδα, να αποχωρούν.

Στην απάντησή τους, οι «87» κάνουν λόγο για «προσβολές» από τον πρόεδρο του κόμματος, καθώς και για «σύγχυση στην οποία βρίσκεται», υπονοώντας ανακολουθία στον λόγο του. Μόνη ευχάριστη είδηση η ανακοίνωση της πληρωμής των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η απάντηση των πηγών των «87»

«Τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού.

Άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα, δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι.

Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους.

Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν».

Κόντρα Πολάκη – Μωραΐτη με ειρωνείες, παράπονα και…ορισμούς της Αριστεράς

Η χθεσινή ανάρτηση Κασσελάκη

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο facebook, o Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην σκληρή κριτική που δέχθηκε νωρίτερα από τα οκτώ στελέχη που αποχώρησαν από την Πολιτική Γραμματεία.

Ο κ. Κασσελάκης:

  • Εγκαλεί τους «οκτώ» για εργαλειοποίηση του θέματος των απλήρωτων εργαζόμενων,
  • τους καλεί τους «αντί να αποχωρούν από συνεδριάσεις εκδίδοντας κείμενα που μας διαιρούν», να αποφασίσουν «πού ανήκουν συναισθηματικά, πολιτικά και ηθικά» και σηκώνοντας το γάντι
  • τους προκαλεί εφόσον θέλουν να «επιλέξουν υποψήφιο» και να «θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα».

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο Στ. Κασσελάκης εμφανίζεται πολύ πιο συναινετικός με τον Παύλο Πολάκη διευκρινίζοντας ότι «δεν αναφέρεται σε εκείνον».