Skip to main content

Στην Πεντέλη ο Κ. Μητσοτάκης – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / ΕUROKINISSI)

«Να ξαναγίνει το δάσος δάσος», το σύνθημα κατοίκων που επλήγησαν

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και περιβαλλοντικών φορέων, ενόσω πραγματοποιείται προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα καμένα της Πεντέλης, στον απόηχο της καταστροφικής φωτιάς που κατέκαψε την Βορειοανατολική Αττική.

Με κεντρικό σύνθημα «Να ξαναγίνει το δάσος δάσος», εξελίσσεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνεται από φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπου συμμετέχουν πολίτες για να εκφράσουν την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους για την περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή.

 

Ο Σύλλογος Προστασίας Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και Περιβάλλοντος απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες για να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Επιπλέον, έχουν προσκληθεί παρατάξεις και σύλλογοι από τους γύρω δήμους, όπως ο Διόνυσος, η Κηφισιά, το Μαρούσι, η Πεντέλη, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, η Παλλήνη, η Ραφήνα και ο Μαραθώνας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πεντέλη όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί με υπουργικό κλιμάκιο για σύσκεψη Τρίτη 20 Αυγούστου 2024 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / ΕUROKINISSI)

Στο κάλεσμα διαμαρτυρίας συμμετέχει και η δημοτική παράταξη «Πεντέλη Πόλη Πρότυπο».

Ξεκίνησε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών, της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων.

Από την κυβέρνηση εστιάζουν στην επόμενη ημέρα και στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επούλωση των πληγών από το πρόσφατο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

metra