Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Πικρός δεκαπενταύγουστος για τους απλήρωτους εργαζομένους στα ΜΜΕ κόμματος

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με ανακοίνωσή τους η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ στηλίτευσαν τη στάση του κ. Κασσελάκη απέναντι στους εργαζόμενους

Απλήρωτοι και χωρίς να έχουν λάβει καν το επίδομα διακοπών πέρασαν την γιορτή της Παναγίας οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του την ώρα που η ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τη στάση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη και τον καλεί «να αντιληφθεί το ηθικό χρέος που τον βαραίνει» απέναντι στους εργαζόμενους.

Την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απόφασης του κόμματος να παγώσει τις πληρωμές περιέγραψε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμό «Στο Κόκκινο» Γιάννης Ανδρουλιδάκης.

«Με την ευκαιρία του εορτασμού για την Κοίμηση στα Θεοτόκου, θέλω να υπενθυμίσω ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον 105.5 Στο Κόκκινο στην Αθήνα, στον 91.4 Στο Κόκκινο στη Θεσσαλονίκη, στον 107.7 Στο Κόκκινο στην Πάτρα, και στην ΑΥΓΗ, παραμένουμε 15 Αυγούστου απλήρωτοι και απλήρωτες, έχουμε πάρει στα τελευταίους μήνες μόνο τον μισθό του Ιουνίου και οι συντριπτικά περισσότεροι περισσότερες ούτε καν το επίδομα αδείας» τόνισε.

«Βγάζουμε με δυσκολία το καλοκαίρι»

Αποκάλυψε δε ότι αντί για αυτό, οι εργαζόμενοι δέχονται περιστασιακά κάποια μηνύματα από τη διοίκηση του σταθμού και στα εφημερίδας,. «Στα λένε ότι δεν έχουν κάποιο νέο να στα ανακοινώσουν, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων ή μέρους τους» σημείωσε. «Έτσι, πρέπει να ξέρετε ότι το καλοκαίρι αυτό, άλλοι το βγάλαμε με δανεικά φίλων, άλλοι με στα αποταμίευσεις που είχαν κάνει για τα παιδιά στα ή για να πάνε ένα ταξίδι, άλλοι στα θεός ξέρει πώς και πολλοί στερήθηκαν κάθε δυνατότητα να φύγουν για διακοπές, ενώ έρχεται στα χειμώνας που αγνοούμε αν θα έχουμε δουλειά και με ποιες συνθήκες» είπε και κατέληξε λέγοντας: «με γνώση ότι αυτές οι μέρες είναι για όλους και στα μέρες εντελώς αναγκαίας ξεκούρασης, θα επισημάνω ότι στο επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι σε αυτά Μέσα θα χρειαστούμε την αλληλεγγύη στα κοινωνίας».

Σήμερα οι εργαζόμενοι της Αυγής και της ιστοσελίδας . έχουν προκηρύξει απεργία από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 του Σαββάτου 17 Αυγούστου. Σύμφωνα με ανακοίνωσής τους διεκδικούν: α) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024 και του επιδόματος αδείας, β) τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την

καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου, γ) την ανάκληση στα απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου στα εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και δ) την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα στα.

ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ στηλιτεύουν τη σταση Κασσελάκη

Με ανακοίνωσή τους η ΕΣΗΕΑ και η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αττικής (ΕΠΗΕΑ) στηλίτευσαν τη στάση του κ. Κασσελάκη απέναντι στους εργαζόμενους. «Μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο επαναλαμβανόμενο αίτημα των σωματείων για πραγματοποίηση συνάντησης, προκειμένου να συζητηθούν οι τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι για το μέλλον των Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ» ανέφεραν τα σωματεία των εργαζομένων και κατέστασαν σαφές ότι αναμένουν από την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να αντιληφθεί το ηθικό χρέος που τη βαραίνει και να πράξει επιτέλους τα δέοντα» και ζήτησαν «να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους για το σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του κόμματος, το οποίο ανακοίνωσε η LEFT MEDIA ότι έχει καταθέσει».