Skip to main content

Πυροσβεστική: «Η επιμονή στην αμφισβήτηση των στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης»

REUTERS/Alexandros Avramidis

«Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων»

Νέα ανακοίνωση – νέα απάντηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημερινό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για στοιχεία αναφορικά με τον ακριβή τον αριθμό των πτητικών μέσων που επιχείρησαν στην πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική.

ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στην Αττική: Δώστε εγκαίρως τα ακριβή στοιχεία για τα εναέρια μέσα

Υπενθυμίζοντας πως σχετικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των αεροσκαφών και ελικοπτέρων που κινητοποιήθηκαν δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία χθες Τρίτη, το αρχηγείο του Σώματος διευκρινίζει πως ειδικά για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούσαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα.

«Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων.

Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας, τονίζει το Πυροσβεστικό Σώμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά και άλλα στοιχεία, για τα εναέρια μέσα στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής