Skip to main content

Βουλή: Αίτημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου για προ ημερησίας συζήτηση για τις πυρκαγιές

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Με φόντο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αττική τις προηγούμενες μέρες εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση και οι βολές προς την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση για τις πυρκαγιές, στηρίζοντας το ήδη κατατεθέν αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για το ίδιο θέμα.

«Διαρκές το έγκλημα των πυρκαγιών στη χώρα»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η κυρία Κωνσταντοπούλου επικοινώνησε και με το Γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε «η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, που έχει ήδη ζητηθεί από την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και από τον πρόεδρο της Ν. Αριστεράς κ. Χαρίτση, με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών, να συμπεριλάβει ως κατεπείγον θέμα ημερήσιας διάταξης και το έγκλημα που συντελέσθηκε στην Αττική, με την πυρκαγιά που κατέκαψε όχι μόνο το δάσος αλλά και τον αστικό ιστό, με ανθρώπινο θύμα μια εργαζόμενη γυναίκα, με θύματα αμέτρητα ζώα και πουλιά, με τραυματίες, προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή κι αφήνοντας τόσους ανθρώπους πληγέντες κι ανέστιους, έγκλημα που αποτελεί κομμάτι του διαρκούς εγκλήματος των πυρκαγιών σε βάρος της χώρας».