Skip to main content

Ρ. Σβίγκου: Προσπάθεια να «επιβάλλει» την είσοδο Κασσελάκη στην Βουλή, με ανάρτησή της

Τι αναφέρει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στο "X"

«Στρώνει» το έδαφος, με «μηνύματα» προς… κάθε ενδιαφερόμενο για το πέρασμα του Στ. Κασσελάκη στην Βουλή, και, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Βουλή από τον Πρόεδρό του, μετά την παραίτηση του κορυφαίου επιστήμονα Όθωνα Ηλιόπουλου που τίμησε την Κ.Ο. μας, είναι πολιτικά αναγκαία και θεσμικά ορθή», αναφέρει η γραμματέας .

Ωστόσο, μόνο ανώδυνη πολιτικά δεν θα είναι, άνευ δραματικού απροόπτου, η πορεία εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στο Κοινοβούλιο.

Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου μπορεί να ανοίγει θεωρητικά τμήμα του δρόμου, από κει και πέρα όμως υπάρχουν πέντε επιλαχόντες των οποίων των «ναι» ή το «όχι» θα έχει ιδιαίτερη πολιτική νοηματοδόηση.

Πρώτη θα κληθεί από την Βουλή να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Π.Τσαπανίδου.

Ακόμη και αν η κ. Τσαπανίδου πει «όχι», θα πρέπει να παραιτηθούν και οι, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και  Ζωρζέτα Λάλη, που προηγούνται στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Πάντως οι πιέσεις προς τους επιλαχόντες έχουν ήδη ξεκινήσει.