Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η «ώρα» της Πόπης Τσαπανίδου – Θα «ανοίξει» τον δρόμο για τον Κασσελάκη;

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα στην Βουλή ως η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Ηλιόπουλου

Εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, να παραιτηθεί επικαλούμενος φόρτο εργασίας στο ερευνητικό του έργο, καθώς θα πρέπει να καλυφθεί η θέση του. Στην προκειμένη περίπτωση θα κληθεί να ορκιστεί η πρώτη επιλαχούσα του ευρωψηφοδελτίου, Πόπη Τσαπανίδου.

Στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ηλιόπουλος ωστόσο, δηλώνει πως θα ήθελε την έδρα του να πάρει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η «φωνή» τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτού» αναφέρει συγκεκριμένα ο παραιτηθείς ευρωβουλευτής.

Καλείται να ορκιστεί

To Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, σχετικά με τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας.

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα απαντώντας διευκρίνισαν τα εξής:

α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. ‘Απαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.

β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Π.Τσαπανίδου.

Πρέπει να παραιτηθούν και άλλοι

Να σημειωθεί ωστόσο  ότι για να μπει στην Βουλή ο κ. Κασσελάκης, θα πρέπει να παραιτηθούν εκτός από την Πόπη Τσαπανίδου και οι, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και  Ζωρζέτα Λάλη, που προηγούνται στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντίο» στον Οθ. Ηλιόπουλο, με επισήμανση στην «παρακαταθήκη» του, να πάρει την έδρα ο Κασσελάκης

Πάντως η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται – με νόημα- στην συγκεκριμένη αναφορά του κ. Ηλιόπουλου, παραθέτοντάς την mot a mot

Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε καμία αναφορά στην «παρακαταθήκη» Ηλιόπουλου