Skip to main content

Στ. Κασελάκης κατά Δικαιοσύνης: Δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε 100% – «Μέτρησα το βάθος της πισίνας»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ECONOMIST IMPACT/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Κι επειδή με κατηγορούνε και για οικογενειακές υποθέσεις, ας πάμε ιστορικά στον πατέρα του κυρίου Μητσοτάκη να συζητήσουμε για την προσφορά του δεκαετία του 60 στη χώρα και πού κατέληξε.

Για τις υποκλοπές, την Δικαιοσύνη, τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την περιβόητη πισίνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης

Για τα social media

-Προφανώς χρησιμοποιώ πολύ τα social media, γιατί είναι το μόνο το οποίο δεν μπορεί να διαστρεβλώσει ένα μεγάλο μέρος της προπαγάνδας που σιτίζεται από ένα σύστημα που έχει πολύ περίτεχνα χτίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Το έχω αναδείξει αυτό εξάλλου τις περασμένες εβδομάδες, κυρίως για μερικά sites τα οποία κυριολεκτικά διαστρεβλώνουν, όχι μόνο λεγόμενα πολιτικών αντιπάλων, δεν παρουσιάζουν καν το πως ο Άρειος Πάγος στην ουσία έθαψε το σκάνδαλο των υποκλοπών του Predator. Δηλαδή μιλάμε για κάτι το οποίο έχει ξεπεράσει το όριο της ντροπής, δεν μπορεί να μην παρουσιάζεται αυτό.

Υποκλοπές και Δικαιοσύνη

– Πρέπει να πούμε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα την αλήθεια: ότι αν η δικαιοσύνη δεν αποδίδει στο 100%, δεν μπορείς να την εμπιστεύεσαι 100%.

Δεν θεωρώ ότι μια τέτοια έρευνα [του Άρειου Παγου για τις υποκλοπές ] καταλήγει σε αυτό το σημείο χωρίς σκοπιμότητα. Θεωρώ ότι είναι πολύ έξυπνοι αυτοί οι άνθρωποι, ξέρουν πάρα πολύ καλά την δουλειά τους και σας το λέω ξεκάθαρα, αν και ξέρετε ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει πράγματα τα οποία σπάνε ταμπού που ίσως δεν πρέπει να ακούγονται. Όχι, ξέρετε κάτι; Πρέπει να ακούγονται. Αυτό που έγινε στην έρευνα του Predator, δηλαδή 27 στόχοι, το ένα τρίτο στην ουσία των στόχων, να συμπίπτει μεταξύ Predator και ΕΥΠ και γνωρίζοντας όλοι ότι υπήρχε ενιαίο κέντρο στο Μαξίμου υπό τον ανηψιό του πρωθυπουργού, ο οποίος ζητάει και τα ρέστα μετά διαδικτυακά με το που βγήκε αυτή η απόφαση, προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων και αφορά όλους τους Έλληνες. Διότι όταν κάτι τέτοιο γίνεται σε ένα άτομο, μπορεί να γίνει παντού.

Για τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ

-Σας δίνω το λόγο μου ότι αυτό το ζήτημα της βιωσιμότητας των μέσων με έχει απασχολήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Γι αυτό και το Δεκέμβριο δάνεισα προσωπικά στα μέσα του κόμματος για να μπορεί να πληρωθεί το χριστουγεννιάτικο δώρο, κάτι το οποίο δεν νομίζω να έχει κάνει ποτέ ο κύριος Μητσοτάκης προς το κόμμα του, το οποίο τώρα γνωρίζουμε ότι έχει 500 εκατομμύρια, δανεικά κι αγύριστα. Κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη, για κάτι το οποίο συζητείτο στο κόμμα εδώ και χρόνια. Η χρηματοδότηση του κόμματος έχει μειωθεί στο ήμισυ, έχουμε ζητήσει ένα σχέδιο από την Αυγή, συγκεκριμένα και από τα δύο μέσα βιωσιμότητας, παρουσιάστηκε ένα σχέδιο το οποίο δεν είναι βιώσιμο βάσει των δεδομένων του κόμματος αυτήν την στιγμή.

Προσωπικά λοιπόν, εγώ έχω πράξει το μέγιστο το οποίο μπορούσα να πράξω, εν αντιθέσει με πάρα πολλούς που επιτίθενται σε μένα, οι οποίοι δεν έχουν κάνει καμία δωρεά στο κόμμα για την στήριξη των μέσων. Και να πω μάλιστα, εν αντιθέσει και με τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν παίρνοντας έδρες και μισθούς μαζί τους, οι οποίοι ούτε εκείνοι έχουν κάνει κάποια δωρεά να στηρίξουν την ιστορική αυτή εφημερίδα.

Άρα λοιπόν, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για το που βρίσκεται αυτή η κατάσταση. Ειλικρινά σας το λέω ότι με έχει βασανίσει πάρα πολύ η συγκεκριμένη υπόθεση, συμπάσχω πλήρως με τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα εάν μπορεί να υπάρχει κάποια ειρωνεία, επειδή έχω κάνει ολιγοήμερες διακοπές. Όλοι γνωρίζουν ότι το πού βρισκόμουν δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα στο εάν αυτά τα μέσα είναι βιώσιμα ή όχι, με το προϋπολογισμό του κόμματος.

Για Αλέξη Τσίπρα και το έργο Πολάκη στην Υγεία

Οι όποιες διαφωνίες έχω με τον προκάτοχο μου είναι όσον αφορά στη διαχείριση του κόμματος το τελευταίο καιρό, όχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία διακυβέρνηση της χώρας είμαι υπερήφανος για τη συνολική προσπάθεια που κατέβαλε το κόμμα και τα αποτελέσματα που έφερε. Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη τότε, 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που ήταν ανασφάλιστοι, τους έδωσε περίθαλψη και πρόσβαση στην υγεία. Αυτό λοιπόν ήταν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο με το οποίο είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι.

«Πως θα έχεις νέο φορέα εάν δεν μπορείς να συμφωνήσεις με τον άλλον»

Ξέρετε πόσο απογοητεύτηκα από το ΠΑΣΟΚ που στην ουσία υπερψήφισε την συμφωνία της Τράπεζας Αττικής; Πραγματικά θεωρούσα ότι αυτό είναι μια πρώτη ευκαιρία να φανούμε ότι είμαστε απέναντι στο βαθύ σύστημα και δείτε τι έγινε. Μετά λέμε ότι υπάρχουν συζητήσεις για νέο φορέα και το ένα και το άλλο πως θα έχεις νέο φορέα εάν δεν μπορείς να συμφωνήσεις ότι 900 εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου δεν πρέπει να σπαταλούνται σε μια βεβιασμένη συμφωνία, η οποία δεν βγάζει νόημα και βλέπετε και μάλιστα την κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής που έχει καταρρεύσει το Χρηματιστήριο.

Για την πισίνα

Κοιτάξτε η πισίνα βάθους, τη μέτρησα χθες, ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά από την στάθμη, είναι σε ένα χώρο που υπήρχε δεξαμενή, μεγάλη δεξαμενή με άδεια από το 1978. Άρα αυτή η διαστρέβλωση και κατηγορία από την συγκεκριμένη εφημερίδα, που χρησιμοποίησε μάλιστα και παράνομο υλικό επειδή δεν υπήρχε άδεια πτήσης για το συγκεκριμένο drone πάνω από το σπίτι μου, από μόνη της λέει πολλά.

Αλλά ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας; Πιστεύει κανείς ότι η compact πισίνα του 20 στη θέση της προϋπάρχουσας δεξαμενής δείχνει κάτι για το που πρέπει να πορευτεί η χώρα; Δεν αποπροσανατολίζει από τα τεράστια προβλήματα του κόσμου;

Για τις οικογενειακές του υποθέσεις

Αν θέλετε να πάμε ιστορικά επειδή με κατηγορούνε και για οικογενειακές υποθέσεις τα συγκεκριμένα μέσα, ας πάμε ιστορικά στον πατέρα του κυρίου Μητσοτάκη να συζητήσουμε για την προσφορά του δεκαετία του 60 στη χώρα και που κατέληξε.