Skip to main content

«Παρακολουθούμε απλήρωτοι τις διακοπές Κασσελάκη», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής»

Dimitris Kapantais / SOOC

Ανάρτηση πρώην διευθυντή της Αυγής με φωτό Κασσελάκη, Τάιλερ, Φάρλι σε φουσκωτό

Προσωπικές βολές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ότι κάνει αμέριμνος διακοπές ενώ εκείνοι παραμένουν απλήρωτοι από το κόμμα και δεν έχουν λάβει καν επίδομα διακοπών, επέρριψαν χθες οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» εν μέσω νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Με οργισμένη ανακοίνωση τους και τη χαρακτηριστική φράση «οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ δεν κάνουν διακοπές. Απεργούν» οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας άσκησαν σκληρή κριτική στον κ. Κασσελάκη καταγγέλλοντας ότι παρανόμως δεν έχει καταβληθεί «ούτε ο μισθός του Ιουλίου, ούτε και το επίδομα αδείας». Παράλληλα, του επέρριψαν ότι «αρνείται κατηγορηματικά» να συναντηθεί μαζί τους την ώρα που οι ίδιοι παρακολουθούν «απλήρωτοι τις καλοκαιρινές διακοπές του».

«Μας επέβαλαν οικονομικό στραγγαλισμό, αλλά υπερασπίζονται με πάθος άλλους εργαζομένους»

«Τον τελευταίο καιρό δυσκολευόμαστε να έρθουμε σε επαφή με τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, αφού δεν απαντούν ούτε στα τηλεφωνήματά μας ούτε στις συνεχείς εκκλήσεις μας για συνάντηση και άμεση επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν» κατήγγειλαν περαιτέρω. Καταλόγισαν, ακόμη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι αδιαφορεί για τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχει επιβάλει στους εργαζόμενους την ώρα που υπερασπίζεται δίκαια και με πάθος άλλους εργαζόμενους. Επιπλέον, ανέφεραν ότι η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε πως «ό,τι γίνει θα γίνει με τους εργαζόμενους πληρωμένους» αλλά «μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ομαλή μισθολογική καταβολή, ενώ σε αυτό προστέθηκε και η παράνομη άρνηση καταβολής του επιδόματος αδείας, γεγονός που ανάγκασε τους Συνδικαλιστικούς μας Εκπροσώπους να προβούν σε ονομαστική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας».

«Πολιτικό έγκλημα εν μέσω θερινής ραστώνης» όπως λέει και ο  Ι. Σαρακιώτης

Παράλληλα, υπενθύμισαν με νόημα ότι στις 16 Ιουλίου ο συντονιστής τομεαρχών Ιωάννης Σαρακιώτης δήλωσε ότι «όπως τα περισσότερα “πολιτικά εγκλήματα”, έτσι και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ ολοκληρώνεται εν μέσω θερινής ραστώνης, προκειμένου κανείς να μην ασκήσει κριτική, κανείς να μην ασχοληθεί». «Θυμίζουμε ότι το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας της ΑΥΓΗΣ αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά μέσα στο καλοκαίρι, όπως και η οικονομική ασφυξία που μας επιβλήθηκε και συνόδευσε το κλείσιμο. Άρα συμφωνούμε πως και εδώ συντελέστηκε ένα πολιτικό έγκλημα «εν μέσω θερινής ραστώνης, προκειμένου κανείς να μην ασκήσει κριτική, κανείς να μην ασχοληθεί». Απλώς λογάριαζαν χωρίς εμάς και τους αναγνώστες μας» επισήμαναν.

Ανάρτηση πρώην διευθυντή της Αυγής με φωτό Κασσελάκη, Τάιλερ, Φάρλι σε φουσκωτό

Την αγανάκτησή του για την στάση του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στους εργαζομένους εκδήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρώην διευθυντής της Αυγής Άγγελος Τσέκερης. Ειδικότερα, δημοσίευσε την απόφαση των εργαζομένων της εφημερίδας αναρτώντας μαζί μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη, του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ και της σκυλίτσας τους Φάρλι μέσα σε φουσκωτό σκάφος στη Μύκονο.