Skip to main content

Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για τη φραστική επίθεση σε Τσακαλώτο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Παρά την καταδίκη της συμπεριφοράς της από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οργανώτρια του επεισοδίου εμφανίστηκε αμετανόητη

Την απρόκλητη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην Πρέβεζα καταδίκασε η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή, ενώ άλλο στέλεχος του κόμματος κατήγγειλε το περιστατικό ως «σχέδιο εκφοβισμού».

Το περιστατικό συνέβη όταν γυναίκα η οποία είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασε τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος καθόταν με φίλους του σε εξωτερικό χώρο μπαρ στην Πρέβεζα. Εκείνη προσποιήθηκε αρχικά ότι είχε φιλικές διαθέσεις και του έκανε χειραψία, την ώρα που άλλα άτομα, προφανώς σε συνεννόηση μαζί της, κατέγραφαν στο κινητό τους χωρίς να έχουν ζητήσει τη συναίνεση των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια, η γυναίκα έπιασε από τον ώμο τον κ. Τσακαλώτο και εξαπέλυσε  φραστική επίθεση εναντίον του με δηκτικά σχόλια, ειρωνείες και υπονοούμενα. Μεταξύ άλλων του ζήτησε να εξηγήσει κάτι για τα «μερίσματα», τον κάλεσε να παραχωρήσει τη βουλευτική έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε δηκτικές αναφορές σε παλαιότερες τοποθετήσεις του περί «αστικής αυτοπεποίθησης».

Κατόπιν, ανάρτησε το μαγνητοσκοπημένο υλικό σε ψηφιακή πλατφόρμα στο προφίλ της, στο οποίο σημειώνεται ότι έχει ως φωτογραφία εξωφύλλου τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το επεισόδιο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως και το καταδίκασε. «Το συντονιστικό καταδικάζει απερίφραστα το συμβάν και δηλώνει πως τέτοιες συμπεριφορές είναι παντελώς ξένες προς το ήθος και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο  συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Πρέβεζας, Δημήτριος Κώτσης.

Παρά την καταδίκη της συμπεριφοράς της από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οργανώτρια του επεισοδίου εμφανίστηκε αμετανόητη. «Είναι τιμή μου το κορυφαίο όργανο του νομού να καταδικάζει εμένα, αντί τους άρπαγες των εδρών. Δεν υπήρξα ποτέ οσφιοκάμπτης λόρδων και δεν θα γίνω τώρα! Τις έδρες πίσω όχι σιγά σιγά, ούτε σε δόσεις, αλλά γρήγορα κύριε Ευκλείδη. Δεν παίρνω πίσω λέξη από όσα είπα. Οι μάσκες έπεσαν» ανέφερε σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

«Οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού»

Το «μπούλινγκ» στον κ. Τσακαλώτο καταδίκασε με ανάρτησή της στο διαδίκτυο και η πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Ελεφάντη. «Αυτό που έκανε συγκεκριμένη “συντρόφισσα”, μέλος μάλιστα της Ν.Ε. Πρέβεζας, δεν ήταν κριτική, ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο γελοιοποίησης και εκφοβισμού του κ. Τσακαλώτου, με κινητό να βιντεοσκοπεί, με παραπλάνηση στην αρχή ότι τον συμπαθεί και στη συνέχεια τον πιάνει από το χέρι κλπ για να τον παραδώσει στη χλεύη του διαδικτύου» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι αυτές οι τακτικές « της μαγκιάς και του άκρατου λαϊκισμού δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Αριστερά».