Για «συγκάλυψη» και «υποβάθμιση του κράτους δικαίου» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών, στη διάρκεια της περιοδείας του στην Αργολίδα.
«Ζούμε μία περίοδο όπου στον βωμό της συγκάλυψης, υπάρχει συστηματική υποβάθμιση της διάκρισης των εξουσιών και του κράτους δικαίου. Γιατί πολύ απλά ο κ. Μητσοτάκης φοβάται. Φοβάται την αλήθεια, φοβάται το φως και θέλει να επιβάλει το σκοτάδι. Γι’ αυτό θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας» ανέφερε.
«Πριν από λίγες ημέρες, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια Μεταπολίτευσης. Έχουμε χρέος να σεβαστούμε τους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων για δημοκρατία και προς τις επόμενες γενιές, η χώρα μας να είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και κανείς, όσο ισχυρός και αν είναι, να μην μπορεί να στήσει ένα παρακράτος, αλλά όλοι είναι όλοι ίσοι απέναντι στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως θα συνεχίσει τον αγώνα του «και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εφαρμόσει η ΕΥΠ την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, αλλά και για την απόφαση του Αρείου Πάγου».
«H λειψυδρία και η κλιματική κρίση πλήττουν απ’ άκρη σε άκρη τη χώρα»
Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στην Αργολίδα από το φράγμα στον Ανάβαλο. Σε δηλώσεις του τόνισε πως «η λειψυδρία και η κλιματική κρίση πλήττουν απ’ άκρη σε άκρη τη χώρα». Για αυτό, όπως επισήμανε, η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα.
Σημείωσε στη συνέχεια ότι για το εν λόγω αρδευτικό έργο την περίοδο 2010 – 2014, εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν μελέτες συνολικού προϋπολογισμού άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο τα έργα παραμένουν ημιτελή.
«Και σε αυτή την περίπτωση είμαστε αντιμέτωποι με έναν ακόμα κακό κυβερνητικό σχεδιασμό. Έχουμε χρέος σε αυτήν τη νέα εποχή που η διαχείριση υδάτων και η ενέργεια είναι πολύ κρίσιμα ζητήματα για την ανθεκτικότητα της εγχώριας παραγωγής, αλλά και για την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, να έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η χώρα μας να είναι και ανταγωνιστική και ανθεκτική στην κλιματική κρίση και τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις» κατέληξε.