Skip to main content

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας η πρόταση της Ελλάδας για επίτροπος στην Ε.Ε.

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ελλάδα θα προτείνει τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θέση του επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

«Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

«Επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και στρατηγική σημασία.

Σήμερα στις 6 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον κ. Τζιτζικώστα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αυτό που συνέβαινε όλα τα χρόνια ήταν να μην έχουμε 2η θητεία»

Ερωτηθείς γιατί δεν επελέγη εκ νέου ο Μαργαρίτης Σχοινάς στη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν απάντησε: «Να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον κ. Σχοινά για τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε. Αυτό που συνέβαινε όλα τα χρόνια ήταν να μην έχουμε δεύτερη θητεία. Είναι μια επιλογή, μια νέα ευκαιρία με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα, στον κ. Τζιτζικώστα. Έναν άνθρωπο που ο κόσμος επιλέγει με υψηλά ποσοστά στην Κεντρική Μακεδονία. Ένας άνθρωπος γέννημα θρέμμα της Ν.Δ., άνθρωπος και της Τοπικής Αυτοδιοίκηση και με διεθνή ευρωπαϊκή παρουσία, ένας νέος άνθρωπος που έχει καταφέρει να συνθέσει και να διατηρήσει αυτήν την εμπιστοσύνη από ψηφοφόρους που ανήκουν ιδεολογικά σε μεγαλύτερες επιμέρους ομάδες από αυτές που εκπροσωπεί η Ν.Δ».

«Αυτό προσπαθεί να κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι γέννημα θρέμμα της Ν.Δ. και ως πρωθυπουργός προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, με μία προσεκτική διεύρυνση να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα. Επισημαίνω τον σημαντικό ρόλο της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας και στην επόμενη πενταετία. Η Ελλάδα θέλει να είναι ακόμα πιο δυνατή τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρώπη για να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα» συμπλήρωσε.

Ως προς το χαρτοφυλάκιο που θα έχει ο κ. Τζιτζικώστας, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «δεν το γνωρίζουμε, είναι απόφαση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Συμπλήρωσε, δε, ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και είναι όλο και πιο ισχυρή και μέσα στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Μ. Σχοινάς: Ευγνώμων για την τιμή να υπηρετήσω ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν – Θερμές ευχές σε Τζιτζικώστα