Skip to main content

Αλ. Χαρίτσης για πόρισμα Αρείου Πάγου: Σήμερα είναι μία μέρα ντροπής για τη χώρα

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Δεν πείθουν κανέναν - οι παρακολουθήσεις είχαν ενα και μόνο κέντρο: το Μέγαρο Μαξίμου»

«Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και το Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα» χαρακτηρίζει τη σημερινή η Νέα Αριστερά, με φόντο το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «σφραγίζεται και με τη βούλα της δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη ιστορία».

«Σήμερα είναι μία μέρα ντροπής για τη χώρα μας» δήλωσε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. «Ο Άρειος Πάγος έβαλε τέλος στην έρευνα για τις ευθύνες της ΕΥΠ στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα σε ένα κυβερνητικό σχέδιο που από την πρώτη στιγμή ήθελε να μας πείσει ότι δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο. Μόνο αθώες συμπτώσεις. Δεν πείθουν κανέναν» σημείωσε σε ανάρτησή του.

«Χάρη στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα ξέρουμε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ενα και μόνο κέντρο: το Μέγαρο Μαξίμου. Γιορτάσαμε πρόσφατα τα 50 χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.  Για να έχουν όμως νόημα οι λέξεις, το καθεστώς της συγκάλυψης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρεπει να φύγει. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για τη δημοκρατία μας» προσθέτει.