Skip to main content

Το ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Ιράν και Λίβανο

Υπουργείο Εξωτερικών
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Τι αναφέρει σε ανακοινώσεις του το ΥΠΕΞ

Στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στα Υψίπεδα του Γκολάν που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 παιδιά, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε τη σύστασή του σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Ιράν και Λίβανο.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει «παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν».

Ενώ σε δεύτερη ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει συναφείς ανακοινώσεις του, με τις οποίες συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, καθώς και η αναχώρηση των επισκεπτών από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (28/07), το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την αιματηρή επίθεση στο Γκολάν, σε ανακοίνωσή του στο Χ.

Ειδικότερα ανέφερε ότι «Καταδικάζουμε την επίθεση με ρουκέτες στο Majdal Shams. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Όλα τα μέρη θα πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που θα κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση».