Skip to main content

Στα χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «συγχωροχάρτι» Κασσελάκη σε Πολάκη

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο κ. Κασσελάκης ανέκρουσε πρύμναν και αποκατέστησε φραστικά τον βουλευτή Χανίων - Έντονες αντιδράσεις

Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το διαδικτυακό «συγχωροχάρτι» που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Παύλο Πολάκη και ενώ πληθαίνουν στην Κουμουνδούρου όσοι προεξοφλούν ότι δεν αργεί η ημέρα της θεαματικής επιστροφής του βουλευτή Χανίων στην ΚΟ του κόμματος.

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά την απρεπή συμπεριφορά του κ. Πολάκη στη Βουλή που οδήγησε στη «μισή διαγραφή» του (από την ΚΟ και όχι από το κόμμα) ο κ. Κασσελάκης ανέκρουσε πρύμναν και αποκατέστησε φραστικά τον βουλευτή Χανίων.

Με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έπλεξε το εγκώμιο του κ. Πολάκη χαρακτηρίζοντας «αδιαπραγμάτευτη» τη συνεισφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κατήγγειλε και όσους καταφέρονται με διαρροές εναντίον του επιρρίπτοντάς τους ότι «εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους».

Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Κασσελάκης έδειξε ότι όχι μόνο δεν προτίθεται να  προχωρήσει σε πλήρη διαγραφή του κ. Πολάκη αλλά και ότι η συζήτηση για την επιστροφή του βουλευτή Χανίων στην ΚΟ θα αποτελέσει πιθανότατα το πεδίο για ένα νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον διχασμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενισχύονται τα σενάρια επιστροφής Πολάκη στην ΚΟ

Ήδη αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούν, τόσο δημοσίως όσο και στο παρασκήνιο, ότι ο κ. Κασσελάκης θα επαναφέρει αργά ή γρήγορα τον κ. Πολάκη στην ΚΟ του κόμματος. «Αν αργότερα αποφασιστεί να επιστρέψει ο κ. Πολάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα τον υποδεχθώ με θερμή αγκαλιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Άλλωστε και ο ίδιος ο Πολάκης έδωσε «ραντεβού» με την ηγεσία στο συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο αφήνοντας, ουσιαστικά, να εννοηθεί ότι αν δεν έχει επανέλθει μέχρι τότε στην ΚΟ θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, μέσω των οπαδών του, σε κρίσιμες ψηφοφορίες.

Στον αντίποδα άλλα στελέχη προειδοποιούν ότι μια ενδεχόμενη νέα υποχώρηση της ηγεσίας στη συμπεριφορά του Παύλο Πολάκη θα διαβρώσει περαιτέρω την αξιοπιστία του κόμματος. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών προειδοποιούν τον κ. Κασσελάκη για κίνδυνο «γελοιοποίησης» του κόμματος αν παραμείνει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης.

Ζαχαριάδης: Δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ  έτσι όπως πολιτεύεται ο Πολάκης

Παίρνοντας αποστάσεις από τον κ. Κασσελάκη που διαχώρισε τη «συμπεριφορά» του κ. Πολάκη στη Βουλή από την πολιτική του, ο Κώστας Ζαχαριάδης αντέτεινε ότι «τα ζητήματα συμπεριφοράς είναι ζητήματα πολιτικής». «Αν δεν πάρουμε καθαρές αποφάσεις σε αυτό το ζήτημα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος γελοιοποίησης του χώρου» σημείωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και συμπλήρωσε: «με τον τρόπο που πολιτεύεται κομματικά και πολιτικά ο κ. Πολάκης, δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γεροβασίλη: Να μην μείνει μισή η διαγραφή Πολάκη

Μήνυμα υπέρ της ολοκλήρωσης της διαγραφής του κ. Πολάκη και από το κόμμα έστειλε και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη. Ειδικότερα, σημείωσε σε συνέντευξή της ότι η αποπομπή του βουλευτή Χανίων από την ΚΟ την βρίσκει σύμφωνη, «αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή».

«Ο σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο δεν είναι αντίθετος με τη μαχητικότητα που απαιτεί η υπερασπιστή του δίκαιου των πολλών. Πολλές φορές μάλιστα, κάνοντας το αντίθετο, δίνεται η ευκαιρία του αντιπερισπασμού στη ΝΔ από τις άδικες πολιτικές που εφαρμόζει» συμπλήρωσε η κυρία Γεροβασίλη.