Skip to main content

Ερντογάν: «Τουρκική» η μειονότητα στη Θράκη – Παρακολουθούμε όλα τα βήματα της Ελλάδας

REUTERS/Liesa Johannssen

«Και επεμβαίνουμε σε περίπτωση ανάγκης» ανέφερε πρόεδρος της Τουρκίας

«Τουρκική» χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να την προστατεύει.

Μιλώντας το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τους Τουρκοκυπρίους.

«Η Τουρκία παρακολουθεί όλα τα βήματα που κάνει η Ελλάδα και επεμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης», είπε ο Ερντογάν.

«Δεν θα αρνιόμασταν ποτέ μια χειραψία»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε, πάντως, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει εντάσεις με τους γείτονές της. «Δεν θα αρνιόμασταν ποτέ μια χειραψία», σημείωσε.

Υποστήριξε, εξάλλου, σύμφωνα το Anadolu και τη Daily Sabah, ότι «στοχεύουμε να βελτιώσουμε τη φιλία μας με όλες τις χώρες και να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας».

Στερεύουν τα «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Των δηλώσεων του Ερντογάν είχε προηγηθεί η κλιμάκωση των προκλήσεων από την Άγκυρα, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει υιοθετήσει μια ρητορική υψηλών τόνων.

Έντονη κινητικότητα υπήρξε χθες σε διπλωματικό επίπεδο για να πέσουν οι τόνοι, καθώς η τουρκική πλευρά επιχείρησε να δημιουργήσει ένα σκηνικό έντασης στα ελληνοτουρκικά και δείχνει να… ξαναθυμάται το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Το «Ievoli Relume» ολοκλήρωσε τις έρευνες μεταξύ Κάσου και Καρπάθου

Ολοκληρώθηκαν στο μεταξύ οι εργασίες του ιταλικού πλοίου levoli Relume στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Το πλοίο, που πραγματοποιεί έρευνες βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, είχε βρεθεί στο επίκεντρο μίας νέας έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΑΔΜΗΕ: Το «Ievoli Relume» ολοκλήρωσε τις έρευνες μεταξύ Κάσου και Καρπάθου