Skip to main content

Στ. Κασσελάκης για απόσυρση Μπάιντεν: Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας

«Αποτελεί προσωπική τιμή για εμένα το γεγονός ότι συνεργάστηκα μαζί του, ως εθελοντής, κατά την εκστρατεία των εκλογών του 2008»

Για μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

«Το γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του συμφέρον, λέει πολλά για τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Γιατί ο χαρακτήρας σου δεν κρίνεται μόνο όταν αναλαμβάνεις εξουσία, αλλά κυρίως όταν την αφήνεις», πρόσθεσε.

Για την συνεργασία του με τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «ο Joe Biden αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη προσφοράς, υπηρετώντας την προοδευτική πολιτική. Αποτελεί προσωπική τιμή για εμένα το γεγονός ότι συνεργάστηκα μαζί του, ως εθελοντής, κατά την εκστρατεία των εκλογών του 2008».

Τέλος, εύχεται «στον/στην διάδοχό του να μπορέσει να εμπνεύσει δυναμικά τους πολίτες των ΗΠΑ, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να αντισταθούν απέναντι στην επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς».