Skip to main content

Η απαξίωση Δραγασάκη συνεχίζει να διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σαφείς αποστάσεις από τα υπονοούμενα με τον οποία επέλεξε να αποχαιρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον άνθρωπο που έχει ταυτίσει το όνομά του με την ιστορία του κόμματος

Τριγμούς συνεχίζει να προκαλεί στην Κουμουνδούρου ο απαξιωτικός και κατά πολλούς μικρόψυχος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη την αποχώρηση του ιστορικού στελέχους του κόμματος και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη.

Όλο και περισσότερα στελέχη του κόμματος εκφράζουν αφενός μεν τη διαφωνία τους με την απόφαση αποχώρησης του κυρίου Δραγασάκη αλλά αφετέρου παίρνουν σαφέστατες αποστάσεις από τον απαξιωτικό τρόπο και τα υπονοούμενα με τον οποία επέλεξε να αποχαιρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον άνθρωπο που έχει ταυτίσει το όνομά του με την ιστορία του κόμματος.

Παράλληλα επισημαίνουν με νόημα ότι ένα κόμμα που δεν σέβεται την ιστορία του ουσιαστικά δείχνει ασέβεια στον εαυτό του.

Φάμελλος: Πρέπει να επιλυθούν πολλά ζητήματα που έθεσε ο Δραγασάκης

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, πήρε σαφείς αποστάσεις από την στοχοποίηση του κ. Δραγασάκη μέσω της ανακοίνωση του κόμματος. Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι πρέπει να εισακουστούν σημεία της κριτικής του κ. Δραγασάκη αν και διαφώνησε με την αποχώρησή του.

«Πολλά από τα ζητήματα που μπαίνουν και στην τοποθέτηση του Γιάννη του Δραγασάκη πρέπει να επιλυθούν. Αλλά πρέπει να επιλυθούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Παράλληλα, σε πλήρη αντίθεση με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του Παύλου Πολάκη και του Ευάγγελου Αντώναρου ο κ. Φάμμελος αναγνώρισε ότι η αποχώρησή του Γιάννη Δραγασάκη «δεν είναι μια εύκολη στιγμή», καθώς «έχει συνδεθεί με πολλές δεκαετίες σημαντικού πολιτικού έργου και με τη δημιουργία του Συνασπισμού».

Λινού: Η απώλεια Δραγασάκη είναι ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλο μήκος κύματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη κινήθηκε και η βουλευτής Αθηνά Λινού η οποία σημείωσε ότι ο κ. Δραγασάκης ήταν «ήταν εξαιρετικός πολιτικός» και δήλωσε δίχως περιστροφές ότι «η απώλεια του είναι ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ και ζημιά για την δημοκρατία ευρύτερα».

Ερωτηθείσα δε αν ήταν μικρόψυχη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Δραγασάκη η κυρία Λινού δήλωσε: «στη θέση μου και στην ηλικία μου αυτό θέλω να διορθώσω, τη μικροψυχία που υπάρχει να βλέπουμε τα πράγματα στραβά και να αποβαίνει αυτό εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

Ζαχαριάδης: Ο Δραγασάκης ήταν εκεί όταν κάποιοι πηδάγανε από τα παράθυρα

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την «ασέβεια» που έδειξαν ορισμένοι στον Γιάννη Δραγασάκη εξέφρασε από την πρώτη στιγμή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Κώστας Ζαχαριάδης.

Μάλιστα με νέες δηλώσεις του σημείωσε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης έχει ταυτίσει την προσωπική του πολιτική διαδρομή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν κάποιοι πηδάγανε από τα παράθυρα πιστεύοντας ότι έτσι θα φύγουν από τις ευθύνες τους και θα δραπετεύσουν, ο Δραγασάκης ήταν εκεί. Είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ σοβαρός. Εγώ διαφωνώ με την απόφαση που πήρε. Θεωρώ ότι είναι λάθος. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι δεν τον σέβομαι και δεν τιμώ την ιστορία του, τη διαδρομή του και την παρουσία του στα πολιτικά πράγματα» είπε.

Προειδοποίησε δε για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ η επίδειξη ασέβειας προς την ίδια του την ιστορία. «Όποιος δεν μπορεί να τιμήσει και να εκτιμήσει ακόμη και κάποιον με τον οποίο διαφωνεί και χωρίζουν οι δρόμοι, να δούμε αν αυτό είναι συγκυριακό, αν είναι πιο μόνιμο, δεν σέβεται την ιστορία του και άρα στο τέλος της ημέρας δεν μπορεί να σεβαστεί τον εαυτό του» ανέφερε.