Skip to main content

Η απάντηση Αθήνας και Λευκωσίας στην φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα

Φωτογραφία αρχείου

Στις 20:30 το Σάββατο οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αύριο, Σάββατο, στις 20:30 θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης , στην εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική παράνομη εισβολή.

Ο πρωθυπουργός, καθώς η Αθήνα αναμένει έξαρση της τούρκικης ρητορικής – κατι που ήδη φάνηκε από τα προκλητικά βιντεο του Τουρκικού υπουργείου άμυνας θα απαντήσει στον τούρκο πρόεδρο σε υψηλούς τόνους και με σκληρή γλώσσα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν».

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να εκπροσωπηθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διά του υφυπουργού ΥΠΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στις εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο από τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Λευκωσία στις 15 Ιουλίου, ημέρα που είχε εκδηλωθεί το πραξικόπημα της Χούντας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του κ. Δένδια για την τουρκική εισβολή η οποία έγινε με πρόφαση το πραξικόπημα στην Κύπρο είχαν προκαλέσει οξύτατη αντίδραση από την πλευρά του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Ελληνοτουρκικά: Επίθεση Άγκυρας κατά Δένδια για το Κυπριακό – Δηκτική απάντηση της Αθήνας

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μιλήσει στις 15:00.

Τουρκική φιέστα με πολεμικά πλοία, F-16 και αεροπλανοφόρο

Από την πλευρά της Άγκυρας, αύριο, αναμένεται προκλητική τουρκική φιέστα καθότι κατ εντολήν του τουρκικού ΥΠΑΜ, θα παρελάσουν 50 πολεμικά πλοία, -ως συμβολισμός για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή- μαχητικά αεροσκάφη ενώ το «παρόν» θα δώσει και το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu.

Κυπριακό: Η Άγκυρα στέλνει 50 πολεμικά πλοία στα κατεχόμενα – «Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ»

Στην Κύπρο Ανδρουλάκης, Κασσελάκης

Στην Κύπρο βρίσκονται, επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη Λευκωσία ο Ν. Ανδρουλάκης – Τι συζήτησαν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: Η Αθήνα αναμένει ρητορική έξαρση από τον Ερντογάν στα κατεχόμενα