Skip to main content

Α. Διαμαντοπούλου: Ανοιχτή σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ- «Δεν υπάρχουν γραμμές»

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η μεγάλη κεντροαριστερά»

Ως ένα θετικό μήνυμα χαρακτήρισε την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγες μόλις μέρες αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά με συνέχεια και σταθερότητα, σημειώνοντας πως η πρόεδρος της Κομισιόν «δεσμεύτηκε προς όλες τις κατευθύνσεις σε κοινωνική ατζέντα, χωριστή στεγαστική πολιτική, καθώς επίσης σε Επίτροπο αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και ειδικές πολιτικές προς τη Μεσόγειο».

«Με τους 8 υποψήφιους η διαδικασία θα προσελκύσει πολύ κόσμο»

Αναφερόμενη στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως δεν θέτει θέμα διαβλητότητας. «Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 2004 το άνοιγμα στην κοινωνία, το ακολούθησαν και στο εξωτερικό και το 2016 υπήρξε η ολοκληρωμένη πρόταση Αλεβιζάτου για συμμετοχή εθελοντών δικηγόρων. Εκτιμώ ότι με τους 8 υποψηφίους η διαδικασία θα προσελκύσει πολύ κόσμο και θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, εμμένοντας στην πρόταση για εθελοντές δικηγόρους, αφού οι κάλπες θα ξεπερνούν τις 800», τόνισε.

«Δεν γίνεται να μπαίνουμε σε ένα κόμμα και να βγαίνουμε στη σύνταξη»

«Δεν γίνεται να μπαίνουμε σε ένα κόμμα και να βγαίνουμε στη σύνταξη», σχολίασε η κ. Διαμαντοπούλου, απαντώντας στην ερώτηση γιατί έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, τόνισε ότι «δεν απομακρύνθηκα ποτέ από τη σοσιαλδημοκρατική μου ταυτότητα». «Όσοι το βλέπουν μόνο μέσα από την κομματική ζωή, θέλουν μικρό ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να μεγαλώσουμε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας όλοι μαζί για τη σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα και όχι ελάτε πίσω», συμπλήρωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η μεγάλη κεντροαριστερά. Είναι το κόμμα που αντιμετωπίζει από παλιά προβλήματα που συνεχίζονται όπως είναι οι κοινωνικές ανισότητες, μέχρι τα νέα ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μείνει πίσω και τους ανθρώπους, τους οποίους η νέα εποχή τους εμποδίζει να ενσωματωθούν», σχολίασε.

Ερωτώμενη για κάποιο πιθανό κάλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου αποκρίθηκε ότι «θα έχουμε οπωσδήποτε μια συνεργασία. Δεν υπάρχουν γραμμές», εξηγώντας ότι αυτό θα γίνει σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και δράσεων. «Δεν είμαστε εχθροί. Τα κόμματα πρέπει να συνεργαζόμαστε πάντοτε στα σημεία που αφορούν το καλό της Ελλάδας», κατέληξε.