Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Οι περιφερειακές εξελίξεις στην ατζέντα της συνάντησης με τον πρόεδρο του Κοσόβου

Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ μέσω ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται στην Οξφόρδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Κ. Μητσοτάκης από Οξφόρδη: Να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το Κυπριακό

«Σε δύο ημέρες από σήμερα, έχουμε την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Πρόκειται για την τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Οξφόρδη, προσερχόμενος στις εργασίες της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κυπριακό θα επιλυθεί και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πάντα στο πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για την εκλογή του και στάθηκε στην ανάγκη επαναπροσέγγισης Ηνωμένου Βασιλείου – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, το οποίο θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα της Συνόδου, επεσήμανε ότι η Ε.Ε. έχει επικεντρωθεί πολύ στο ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων. «Είναι μια ορθή προτεραιότητα» τόνισε.