Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Στην Κύπρο το Σάββατο ο πρωθυπουργός

Menelaos Myrillas / SOOC

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Στην Κύπρο μεταβαίνει το Σάββατο, 20 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστουδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, όπως δήλωσε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιείται ενώ η Αθήνα αναμένει η ρητορική έξαρση από την πλευρά της Άγκυρας.

Ήδη η Άγκυρα ξεκίνησε την επιθετική ρητορική, βάζοντας στο στόχαστρο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Στα κατεχόμενα αναμένεται να βρεθεί και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις επόμενες ημέρες.

Κ. Μητσοτάκης από Οξφόρδη: Να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το Κυπριακό

«Σε δύο ημέρες από σήμερα, έχουμε την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Πρόκειται για την τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Οξφόρδη, προσερχόμενος στις εργασίες της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κυπριακό θα επιλυθεί και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πάντα στο πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στην Κύπρο το Σάββατο ο Στ. Κασσελάκης για τη «μαύρη» επέτειο – Οι συναντήσεις