Skip to main content

Σε σκληρή γραμμή αντί-ΝΔ ο Χάρης Δούκας

Thomas Giotopoulos / SOOC

«Το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί με τον Μητσοτάκη και θα κυβερνήσει» τόνισε χαρακτηριστικά χθες κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι

Την γραμμή της ολομέτωπης σύγκρουσης με τη ΝΔ θέτει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας διαβεβαιώνοντας ότι με τον ίδιο στο τιμόνι θα κλείσει οριστικά κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη σύμπραξη με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τους διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ να έχουν φτάσει τους οκτώ μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία την παραμονή των εκλογών το 2019 είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ της εκλογής μιας «αυτοδύναμης ΝΔ» ο κ. Δούκας αυξάνει τους τόνους της κριτικής του προς την κυβέρνηση δείχνοντας ότι το «όχι» σε κάθε συζήτηση με τη ΝΔ θα αποτελέσει κεντρικό στοιχείο της προεκλογικής πλατφόρμας του. «Το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί με τον Μητσοτάκη και θα κυβερνήσει» τόνισε χαρακτηριστικά χθες κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι όπου τον συνόδευε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ενώ ήταν παρούσα και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά.

«Το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει, όχι για την εξουσία, αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας. Για να μπορέσουμε, ξανά, να ορίσουμε τη ζωή μας, να φτιάξουμε τις πόλεις μας, να φτιάξουμε τα χωριά μας και να μην αποφασίζουν άλλοι για εμάς» πρόσθεσε τασσόμενος αναφανδόν υπέρ της μετωπικής με τη ΝΔ. «Το ΠΑΣΟΚ, εγώ το πιστεύω βαθιά, πράγματι, μπορεί να αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση που θα αλλάξει πορεία στη χώρα. Και θα το κάνουμε επειδή εσείς το πιστεύετε! Δεν αρκεί να το λέω εγώ, αρκεί εσείς να παλέψετε για να το καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της ΝΔ

Ανάλογους τόνους μεταχειρίστηκε ο κ. Δούκας και στην περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει την Δευτέρα στην Πάτρα. «Εμείς πρέπει να λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας» είπε και συμπλήρωσε χαράσσοντας τους στόχους του για το ΠΑΣΟΚ: «να δημιουργήσουμε ένα κόμμα θεσμικό, σοβαρό, ανοιχτό, αυτόνομο, ανεξάρτητο, όπου όλοι μαζί θα αποφασίζουμε. Χωρίς παρέες, χωρίς οφίτσια, χωρίς κλειστά συστήματα»

Η θέση του κ. Δούκα υπέρ ενός ΠΑΣΟΚ που θα συγκρουστεί σκληρά με τη ΝΔ τα επόμενα χρόνια και δεν θα περιμένει να συγκυβερνήσει μαζί της σε περίπτωση που παραμείνει εκείνη πρώτο κόμμα, φαίνεται ότι στηρίζεται και από τη μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας για την εφημερίδα

«Πελοπόννησος» το 85,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο κόμμα» ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε μόλις το 12%. Επίσης, ανάμεσα σε όσους προτίθενται να πάρουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές το 80,5% δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο κόμμα.