Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα αποφασίσω μόνος μου για Πρόεδρο Δημοκρατίας»

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer, όπου και υπογράφηκε η δανειακή συμφωνία της ΕΤΕπ με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των “έξυπνων” μετρητών, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Το πρόσωπο πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή» επισήμανε, ξεκόβοντας πάντως οποιαδήποτε κουβέντα για το θέμα αυτήν την στιγμή

Τον Φεβρουάριο του 2025 –  και συντεταγμένα θα ανοίξει η συζήτηση για την επιλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κατά την σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Δεν θα σας πω απολύτως τίποτα, για έναν λόγο μόνο: Θα ήταν θεσμικά πολύ άκομψο, γιατί αντιμετωπίζω την Προεδρία της Δημοκρατίας και την Πρόεδρο με σεβασμό, όχι μόνο ως πρόσωπο αλλά και ως θεσμό, να πω οτιδήποτε για το ζήτημα αυτό πριν λήξει η θητεία της» τόνισε

«Δεν θέλω και δεν πρόκειται να δεχτώ να ακούσω από κανέναν βουλευτή οποιαδήποτε άποψη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημείωσε επίσης, διότι αφορά αμφισβήτηση του θεσμού, όχι του προσώπου, μέχρι που να ανοίξει η συζήτηση. Η συζήτηση θα ανοίξει συντεταγμένα τον Φεβρουάριο του 2025» είπε συγκεκριμένα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται ευρύτερη αποδοχή, είπε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα αποφασίσει μόνος του.

«Το πρόσωπο πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή» επισήμανε.

Κ. Μητσοτάκης: Επιδότηση ρεύματος τον Αύγουστο – ‘Εκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας