Skip to main content

Π. Πολάκης: Επεισόδιο με τη Μ. Συρεγγέλα – Τη διαγραφή του ζήτησε ο Π. Μαρινάκης

Dimitris Kapantais / SOOC

Αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη προς την γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, σε τηλεοπτική αντιπαράθεση στο Attica TV, που είχαν με αφορμή τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε απόφαση για διακοπή συνταγογράφησης και πρόσβασης των ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές υγείας.

Η Μαρία Συρεγγέλα κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να καταθέσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του. Τότε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε σε έντονο ύφος: «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», καθώς η υφυπουργός επέμενε πως αυτά που λέει δεν ευσταθούν.

«Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και να σιωπήσετε. Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει.». Στην επαναλαμβάνομενη ερώτηση της γραμματέως της ΝΔ πού υπάρχει αυτή η εγκύκλιος που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κυρία Συρεγγέλα».

Τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ο οποίος μιλώντας στο MEGA ζήτησε τη διαγραφή «τώρα» του κ. Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Πολάκης είπε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά μιας πολιτικής αντιπάλου, μιας γυναίκας, ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι σε ένα άλλο κόμμα. Πρόκειται για χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ ευαίσθητος σε διαγραφές υπουργών, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση και να διαγράψει τον Πολάκη» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.