Skip to main content

Γ. Γεραπετρίτης: Το Κυπριακό στο επίκεντρο ενημέρωσης πολιτικών αρχηγών

Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε και τους εκπροσώπους των κομμάτων

Τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ενημέρωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, οι οποίοι συνοδεύονταν και από τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το Κυπριακό.

Ενώ συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Ανησυχία Κασσελάκη για τις τουρκικές ενέργειες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες τονίζοντας ότι η ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι θετική, αλλά ο διάλογος πρέπει να προωθηθεί στη βάση της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού και του διεθνούς δικαίου, με την Ελλάδα να καθιστά σαφείς τις κόκκινες γραμμές της.

Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Λιάκος Γιάννης

Άμεση επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ενώ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε πως 50 χρονια κατοχής είναι πολλά.

Ν. Ανδρουλάκης: «Ναι» στην επανέναρξη διαλόγου για το Κυπριακό, βάσει ψηφισμάτων του ΟΗΕ

Επιπροσθέτως, ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, τον πρόεδρο της Νίκης Δημήτρη Νατσιό και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, ενώ την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας θα ενημερώσει το απόγευμα της Τετάρτης.