Skip to main content

Θάνος Αξαρλιάν: 32 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση της 17 Νοέμβρη – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με αναρτήσεις τους ο πρωθυπουργός, υπουργοί και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου τιμούν τη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν

Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τη δολοφονική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» με θύμα τον Θάνο Αξαρλιάν. Ήταν μόλις 20 ετών, όταν χτυπήθηκε θανάσιμα στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Ιουλίου 1992.

Με αναρτήσεις τους ο πρωθυπουργός, υπουργοί και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου τιμούν τη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν.

«Αν ζούσε, θα είχε σχεδόν την ηλικία της Μεταπολίτευσης. Κι όμως ο Θάνος Αξαρλιάν δολοφονήθηκε από την τρομοκρατία μόλις στα 20 χρόνια του. Η Δημοκρατία θυμάται και τον τιμά. Αγωνίζεται και νικά. Προχωρά και αγρυπνά» γράφει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του.

«14 Ιουλίου 1992, ημέρα θλίψης και μνήμης για το χαμό του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν που έπεσε νεκρός από τα πυρά της 17Ν. Δεν ξεχνάμε» αναφέρει  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«32 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ’17 Νοέμβρη’ με θύμα τον Θάνο Αξαρλιάν. Δεν ξεχνάμε» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Συμπληρώνονται 32 χρόνια από την ημέρα που ο Θάνος Αξαρλιάν, σε ηλικία μόλις 20 ετών, έφυγε άδικα από τη ζωή, στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης ’17 Νοέμβρη’ με ρουκέτα. Τιμάμε τη μνήμη του και τη διατηρούμε ζωντανή, όπως και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας» γράφει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Δεν ξεχνώ τον Θάνο Αξαρλιάν, θύμα της ελληνικής τρομοκρατίας. Έπεσε νεκρός 100 μέτρα από το δικηγορικό μου γραφείο σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια» γράφει στα social media o Ανδρέας Λοβέρδος.