Skip to main content

Σε τροχιά διάλυσης τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Απομάκρυναν τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε την υπόθεση Λιγνάδη

Menelaos Myrillas / SOOC

Την απόφαση απομάκρυνσής της που αναδίδει οσμή εσωκομματικής «εκκαθάρισης» ανακοίνωσε η ίδια η πολύπειρη δημοσιογράφος με ανάρτησή της σε ψηφιακή πλατφόρμα

Σε τροχιά διάλυσης εισέρχονται τα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, η διεύθυνση του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» αποφάσισε να θέσει αιφνιδιαστικά εκτός την πολιτιστική συντάκτρια Ναταλί Χατζηαντωνίου η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση Λιγνάδη.

Την απόφαση απομάκρυνσής της που αναδίδει οσμή εσωκομματικής «εκκαθάρισης» ανακοίνωσε η ίδια η πολύπειρη δημοσιογράφος με ανάρτησή της σε ψηφιακή πλατφόρμα.

«Σ’ αυτό τον κόσμο που δεν υπάρχουν βεβαιότητες όπως μαθαίνουμε κάποια στιγμή, εγκαίρως πάντως, στη δημοσιογραφική ζωή μας (και όχι μόνον), ειδικά τα τελευταία χρόνια, θέλοντας και μη, λέμε “αντίο”» τόνισε και πρόσθεσε: «ας πούμε ένα ακόμα “αντίο”-χωρίς “χαίρετε” και χωρίς καμία χαρά, απλά λύπη μόνο- απόψε στο Πολιτιστικό Μαγκαζίνo Στο Κόκκινο, στο ντουέτο μας.

Τελευταία εκπομπή για εμένα σήμερα». «Πώς έλεγε ο Αναγνωστάκης; “Όμως εγώ Δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω”. Ε αυτό» συμπλήρωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διεύθυνση του σταθμού είχε καλέσει τη δημοσιογράφο να συμφωνήσει σε εθελούσια έξοδο ειδάλλως, όπως της ανακοινώθηκε, θα προχωρούσαν σε άμεση απόλυσή της.

Σημειώνεται ότι ο τρόπος απομάκρυνσης της καταξιωμένης συντάκτριας επέτεινε την ανησυχία των εργαζομένων του σταθμού οι οποίοι δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους παρά την ένεση ρευστότητας 1,07 εκατ. ευρώ που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες από το κράτος.

Σημειώνεται επίσης ότι η απομάκρυνση της καταξιωμένης δημοσιογράφου που έκανε γνωστή στο πανελλήνιο την υπόθεση Λιγνάδη εγείρει ερωτήματα για τα κριτήρια στα οποία βασίστηκε.

Και αυτό γιατί μόλις πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο διευθυντής του σταθμού Αδάμ Γιαννίκος είχε διαβεβαιώσει ότι «ποτέ δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει διακοπή εκπομπών και απομάκρυνση προσώπων βάσει ιδεολογικών και πολιτικών προτιμήσεων».

Aντιδράσεις κατά της απομάκρυνσης

Το άκουσμα της απομάκρυνσης της Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον ραδιοσταθμό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα social media από συναδέλφους της, ανθρώπους του πολιτισμού αλλά και πολιτικούς που εκδήλωσαν με διάφορους τρόπους την συμπαράστασή τους.

«Από όσα άτομα δουλεύουμε στον 105,5 στο Κόκκινο, η Ναταλί Χατζηαντωνίου ήταν η δημοσιογράφος που έβγαλε την υπόθεση Λιγνάδη και κυνηγήθηκε για αυτό. Η Ναταλί Χατζηαντωνίου κρίθηκε περιττή από την διοίκηση/ διεύθυνση και της «προτάθηκε» στοχευμένη εθελούσια. Αυτά περί αριστερής αριστείας» τόνισε αιχμηρά ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

«Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι- η μήπως οίδασι- τι ποιούσι…» σχολίασε από την πλευρά του ο τραγουδοποιός Θέμης Ανδρεάδης ενώ μηνύματα συμπαράστασης έστειλε ο θεατρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, ο ποιητής και στιχουργός Θοδωρής Γκόνης, ο συγγραφές Θωμάς Κοροβίνης, ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς, ο μουσικός Φώτης Σιώτας, ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής, η τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, η σεναριογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Νταλάρα και πολλοί άλλοι.

Ακρίτα: Με τη Ναταλί

Την έκπληξη αλλά και τη δυσαρέσκειά της για την απομάκρυνση της Ναταλί Χατζηαντωνίου εξέφρασε δημοσίως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα. «Λίγες συναδέλφισσες εκτιμώ όσο τη Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Λίγες συναδέλφισσες έχουν υποστεί δολοφονία χαρακτήρα (από Κούγια και Λιγνάδ εν προκειμένω) όσο η Ναταλί. Η Ναταλί δε μασάει. Η Ναταλί δε λυγίζει. Η Ναταλί δεν ιδρώνει το αυτί της από απειλές και τσαμπουκάδες τραμπούκων.

Η Ναταλί που η ψυχούλα της το ξέρει πώς αντέχει τα χτυπήματα χωρίς να γονατίζει. Η Ναταλί που είναι από τις καλύτερες συναδέλφους σε έναν κλάδο που – με δική του ευθύνη – φθίνει κι εξευτελίζεται» ανέφερε. Πολιτικός είμαι ένα χρόνο και δημοσιογράφος σαράντα.

Ως δημοσιογράφος, λοιπόν, θλίβομαι, αγχώνομαι κι ανησυχώ με όσα συμβαίνουν. Δεν ξέρω τί την ώθησε να αποχωρήσει από το Κόκκινο. Θα ήθελα ωστόσο πολύ να το μάθω.

Όταν τέτοιοι δημοσιογράφοι αποσύρονται στα παρασκήνια της δουλειάς μας, τότε δεν είναι απλά Παρασκευούλα. Κι εύχομαι να μη γίνει ποτέ. Με τη Ναταλί. Εννοείται αυτό» τόνισε σε ανάρτησή της.