Skip to main content

Νέα «βέλη» Στ. Κασσελάκη κατά Αλ. Τσίπρα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Είχαν πλήρη γνώση για τα οικονομικά - Έγινε τεράστιο 'άνοιγμα' πέρυσι στις εκλογές» - Τα «καρφιά» για τον Χρ. Σπίρτζη

Δεν λέει να κοπάσει η εσωκομματική διένεξη μεταξύ της νέας ηγεσίας και της «παλαιάς φρουράς» στον ΣΥΡΙΖΑ με σημείο αιχμής τα οικονομικά του κόμματος. Μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με εσωκομματική κριτική για τους υπαινιγμούς του περί «μαύρων χρημάτων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκ νέου στην κατάσταση που παρέλαβε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση επί της προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio σημείωσε αρχικά πως ο Αλέξης Τσίπρας «υπήρξε πρόεδρος του κόμματος 15 χρόνια, άρα ότι διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε τα συλλογικά μας όργανα είναι απόρροια μιας ηγεσίας, η οποία υπήρξε εκεί για 15 χρόνια».

«Είχαν πλήρη γνώση για τα ζητήματα του κόμματος και για τα οικονομικά»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή, αν «αυτές τις ευθύνες που είχε η προηγούμενη ηγεσία του κόμματος τις έχετε συζητήσει με τον κ. Τσίπρα», ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι «πριν από τις ευρωεκλογές τού είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα». Δήλωσε ωστόσο δεν επιθυμεί να φανερώσει τι του έχει πει.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν πλήρη γνώση όλοι μέσα στο κόμμα και στο γραφείο προέδρου και στην Πολιτική Γραμματεία για τα ζητήματα του κόμματος, μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα. Και αυτό το οποίο είναι λυπηρό, κατά τη γνώμη μου, το οποίο φαίνεται και από τις καταστάσεις στη Βουλή, που έχουν κατατεθεί και από τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος, είναι ότι έγινε ένα τεράστιο ‘άνοιγμα’ πέρυσι στις εκλογές, στις εθνικές, και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών, όταν ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωνόταν η χρηματοδότηση του επόμενου χρόνου και αναγκαζόμαστε αυτήν τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», τόνισε.

Αναφέρθηκε ακόμη «διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή από κάποια εξωτερικά ίσως και ανταγωνιστικά μιντιακά επιχειρηματικά συμφέροντα» και η οποία – όπως είπε – «δεν συνάδει κατά τη γνώμη μου με την κουλτούρα της Αυγής και την ιστορία της εφημερίδας».

Τα «καρφιά» για τον Χρ. Σπίρτζη

Ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτήθηκε και για την επιστολή 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη από το κόμμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «υπάρχουν καταστατικές και συλλογικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα» και πως ο ίδιος θα σεβαστεί «την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Έριξε πάντως τα καρφιά του στον κ. Σπίρτζη παροτρύνοντάς τον «να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη και στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο κόμμα του».

naftemporiki.gr