Skip to main content

Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας – Μεγάλο «αγκάθι» τι μέλλει γενέσθαι με τα κομματικά ΜΜΕ

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Έξω από την Κουμουνδούρου εργαζόμενοι της «Αυγής»

Μία εβδομάδα μετά την τελευταία συνεδρίασή της, η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ  συνέρχεται εκ νέου, με τα οικονομικά του κόμματος να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στη σκιά των υπαινιγμών για μαύρα χρήματα, αλλά και εν μέσω των αντεγκλήσεων για τους χειρισμούς που οδήγησαν στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έχει περιγράψει με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση του κόμματος δηλώνοντας ότι παρέλαβε «ένα χάος». Ο ίδιος έχει επισημάνει πως το κόμμα δεν έχει οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχει μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα κομματικά ΜΜΕ

Μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα κομματικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα οι εργαζόμενοι της Αυγής και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» πραγματοποιούν σήμερα νέες κινητοποιήσεις, με πολλούς να δίνουν το «παρών» έξω από την Κουμουνδούρου. Οι εργαζόμενοι ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση με την οποία αναφέρουν πως παραμένουν απλήρωτοι και κατήγγειλαν «εκβιασμό» και συρρίκνωση του προγράμματος.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε ό,τι αφορά την «Αυγή» κατά το τετ α τετ που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζόμενους έξω από τα γραφεία του κόμματος την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κασσελάκης είχε δηλώσει «mea culpa» για το γεγονός ότι δεν έγινε συζήτηση πριν την ανακοίνωση της απόφασης για αναστολή εκδοσης του καθημερινού φύλλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαβεβαιώσει πάντως θα υπάρξει διαλογος και πως δεν επίκεινται απολύσεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο κόμμα αλλά όχι στα ΜΜΕ