Skip to main content

Κ. Κυρανάκης για ΠΑΣΟΚ: «Προτιμούμε να μείνει ο κ. Ανδρουλάκης» – Χ. Τρικούπη: Να αφήσει τις προβοκατόρικες δηλώσεις

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Κυρανάκης και το κόμμα του να μείνουν έξω από διαδικασίες που δεν τους αφορούν

Την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε πως προτιμά να μείνει ο κ. Ανδρουλάκης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Προτίμηση για το ΠΑΣΟΚ έχετε στη Ν.Δ.;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, με τον κ. Κυρανάκη να απαντά: «Προτιμούμε να μείνει ο κ. Ανδρουλάκης».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Κυρανάκη, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για «προβοκάτορες», καλώντας τον υφυπουργό και τη Ν.Δ. να «μείνουν έξω από διαδικασίες που δεν τους αφορούν» σεβόμενοι την πολιτική δεοντολογία.

«Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος  Κυρανάκης, καλό θα είναι να ασχολείται με τα ζητήματα του υπουργείου του, και ας αφήσει κατά μέρος τις προβοκατόρικες δηλώσεις. Ο ίδιος και το κόμμα του πρέπει να μείνουν έξω από διαδικασίες που δεν τους αφορούν, όπως οφείλει να κάνει κάθε κόμμα που σέβεται στοιχειωδώς την πολιτική δεοντολογία, είτε αυτό αφορά τον κ. Ανδρουλάκη είτε αλλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής» επισήμανε το ΠΑΣΟΚ.

Παραπέμποντας δε στην υπόθεση των υποκλοπών, η Χαριλάου Τρικούπη παρατήρησε πως «ειδικά για τον κ. Ανδρουλάκη, εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη δείξει το ήθος και την… ‘προτίμησή’ της, με την παρακρατική παρακολούθηση του στις περασμένες εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ».

«Η εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι υπόθεση των φίλων και των μελών του και όχι των προβοκατόρων της κυβέρνησης» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμη:

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν θα θέσω ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Δούκα – Τι απαντά στον δήμαρχο Αθηναίων για το Καταστατικό

Νίκος Παπανδρέου: Στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ