Skip to main content

Στις 23.00 ώρα Ελλάδος η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Ουάσιγκτον

ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ενώ θα δώσει το «παρών» και στο δείπνο που θα παραθέσει ο Μπάιντεν

Στις 16:00 τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση θα είναι σύντομης διάρκειας και επί τάπητος δεν θα τεθούν «βαριά» θέματα, αλλά στόχος είναι να διατηρηθούν οι γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών και οι όποιες διαφορές να μην παράγουν αυτόματα εντάσεις.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου. Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και συνέντευξη στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του NATO Public Forum.

Στις 19:30 (τοπική ώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει στο δείπνο που παραθέτουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στον Λευκό Οίκο.

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν σήμερα: Τι θα μπει στο τραπέζι