Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Στην Ουάσινγκτον για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

(REUTERS/Johanna Geron)

Θα επικυρωθεί και ο ορισμός του Μαρκ Ρούτε στο «τιμόνι» της Συμμαχίας

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη, για την επετειακή σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία θα επικυρωθεί και ο ορισμός του Μαρκ Ρούτε ως νέου Γενικού Γραμματέα, στη θέση του Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε σειρά θεμάτων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την επιχειρούμενη ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να παρέχουν και ιδιωτικό έργο αφού συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τους, και τη νέα μορφή κινήτρων για να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς σε απομακρυσμένα νησιά και ορεινές περιοχές.

Μητσοτάκης: Η μάχη που δίνουμε για αποκλιμάκωση των τιμών συνεχίζεται

Έκανε λόγο για την προωθούμενη ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας, την ψηφιακή κάρτα εργασίας, τη μείωση της ανεργίας, την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών τροφίμων, την κατάργηση του τέλος χαρτοσήμου και τις εξελίξεις στα «ψηφιακά».

Έκλεισε με αναφορά στην κλιματική κρίση, αλλά και στο νέο βίντεο κλιπ των Coldplay που γυρίστηκε στο Ηρώδειο «και αποτελεί μια εξαιρετική προβολή για τη χώρα μας».