Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Μη ανεκτές οι συμπεριφορές που τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Τίποτε δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές που προβάλλουν μία εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μία διαφορετική συνομοταξία πολιτών» τόνισε στη σκιά της υπόθεσης Αυγενάκη

Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε συμπεριφορές που «τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά του σάλου που προκάλεσε το πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

«Οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αποτελεσματικότητα πρωτίστες, έχουν όμως και υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά των πολιτικών. Τίποτε δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία, που προβάλλουν μία εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μία διαφορετική συνομοταξία πολιτών που μπορούν να φέρονται με τρόπο διαφορετικό από αυτό που θα φερόταν ο οποιοσδήποτε πολίτης» ανέφερε κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και δεν μπορεί να είναι ανεκτές γιατί τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Και την προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα έχει περάσει πολλά, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς έχει τραυματιστεί» πρόσθεσε, θυμίζοντας πως «σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από το τραγελαφικό δημοψήφισμα του 2015 που αποτέλεσε το κρεσέντο του λαϊκισμού».

«Θα επιμείνω σε ζητήματα ήθους και ύφους πολιτικής συμπεριφοράς» διαβεβαίωσε.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις» στον πόλεμο κατά της ακρίβειας

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα πως καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση στρέφεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Εστιάζοντας στο πρόβλημα της ακρίβειας, εκανε λόγο για ενθαρρυντικές ενδείξεις στην αποκλιμάκωση των τιμών.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε πραγματική αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ. Είναι μία πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει κατά της ακρίβειας αρχίζει και φέρνει αποτελέσματα» ανέφερε, διαβεβαιώνοντας πως «η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι ο πληθωρισμός να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα».

Με αφορμή και την έναρξη του νέου ευρωπαϊκού κύκλου, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως θα επιμείνει στην ανάγκη να υπάρξει λύση στο ζήτημα της τιμολόγησης από τις πολυεθνικές, ώστε – όπως είπε – «να μην αναγκάζονται οι πολίτες σε χώρες της περιφέρειες να πληρώνουν ακριβότερα τα ίδια προϊόντα». «Αναμένουμε και από την Ε.Ε. να αναλάβει τις δικές της πρωτοβουλίες» πρόσθεσε.

Αναβάθμιση των ΜΜΜ – Επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό στην Παιδεία

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία και στην αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Παρατήρησε ότι για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει επενδύσεις, αλλά αυτό αρχίζει και αλλάζει. Στον απόηχο και της επίσκεψής του στο αμαξοστάσιο στον Ρέντη, είπε πως τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Σκοπός μας δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε τα παλιά λεωφορεία, αλλά να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται πό τα μέσα μαζικής μεταφοράς» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε τέλος στις επενδύσεις που γίνονται στο ανθρωπινο δυναμικό στην Παιδεία, όπως οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν χθες.

naftemporiki.gr