Skip to main content

Π. Μαρινάκης: «Έδειξε» αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από τα μελλοντικά ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κλείνει την «πόρτα» η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο επιστροφής του βουλευτή Ηρακλείου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Εν μέσω της κατακραυγής που προκάλεσε το πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε την πόρτα στο ενδεχόμενο επιστροφής του βουλευτή Ηρακλείου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., προαναγγέλλοντας παράλληλα αποκλεισμό του από τα μελλοντικά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. έγινε «ακαριαία» και πως η ποινή που του επιβλήθηκε «ήταν η μέγιστη δυνατή».

Χαρακτήρισε αυτονόητη την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του βουλευτή Ηρακλείου, αντίστοιχη, όπως είπε, με την τακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες περιπτώσεις επί ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον κ. Αυγενάκη όταν έγινε αντιληπτή η ανακοίνωση των εργαζομένων της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας.

«Συνολικά συμπεριφορές ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’ είναι η πρώτη και κυριότερη αντένδειξη για να είναι μέλος μιας Κ.Ο. ή εκ νέου υποψήφιος για να είναι μέλος αυτής» πρόσθεσε.

«Επειδή ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει μία στείρα πολιτική αντιπαράθεση οι άμεσες και καθαρές λύσεις είναι αυτές που δείχνουν το δρόμο ότι θέλουμε να πάμε σε άλλη εποχή» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λευτέρης Αυγενάκης: Το παρασκήνιο της μισής διαγραφής

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». «Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα, που δίδαξε στην Ευρώπη την έννοια της ”κωλοτούμπας” και στην Ελλάδα τι σημαίνει εμμονή στην “καρέκλα”… Να θυμηθούμε τραμπουκισμούς στελεχών του κατά δημοσιογράφων ή δικαστικών – δεν μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο στη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε.