Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Τετ α τετ με εργαζόμενους της «Αυγής» έξω από την Κουμουνδούρου – Το mea culpa και ο διάλογος on camera (βίντεο)

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Πάρθηκε μία απόφαση ερήμην μας, είμαστε απλήρωτοι και μας οφείλονται και παλιοί μισθοί» - Στ. Κασσελάκης: Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν

Τετ α τετ με εργαζόμενους της «Αυγής» που πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», καταγγέλλοντας ότι η απόφαση ελήφθη ερήμην τους και ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. «Πήρες μία απόφαση από την Αμερική για κλείσιμο του καθημερινού και ακόμη και σήμερα δεν έχεις έρθει να συναντήσεις τους εργαζόμενους» ανέφεραν απευθυνόμενοι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι είναι απλήρωτοι και τους οφείλονται και παλαιότεροι μισθοί.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου» αντέτεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας «mea culpa» για το γεγονός ότι δεν συζήτησε προηγουμένως μαζί τους. Ξεκαθάρισε επίσης πως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας δεν σημαίνει ότι απολύεται κανείς.

Ακολουθεί η στιχομυθία μεταξύ εργαζομένων της «Αυγής» και Στέφανου Κασσελάκη:

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκες. Έχεις έρθει στην Αυγή και στο Κόκκινο μόνο για συνέντευξη. Πήρες μία απόφαση από την Αμερική για κλείσιμο του καθημερινού και ακόμη και σήμερα δεν έχεις έρθει να συναντήσεις τους εργαζόμενους. Πάρθηκε μία απόφαση ερήμην μας και μέχρι σήμερα που μιλάμε, απλήρωτοι, δεν έχει έρθει κανείς να μας πει την επόμενη μέρα και να μας εξηγήσει πολιτικά, οικονομικά αυτή την απόφαση. Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι (…). Δεν έχεις έρθει να βρεθείς μαζί μας και κλείνεις το καθημερινό φύλλο της Αυγής από απόσταση με αυτό τον τρόπο. Μας ανακοινώθηκε μέσα σε πέντε λεπτά σε έξι εργαζόμενους που τυχαία βρισκόμασταν στο πόστο μας. Δεν καλέστηκαν καν οι συνάδελφοι για να ενημερωθούν ότι από αύριο δεν θα έχουν δουλειά.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχει απολυθεί κανείς.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Είμαστε απλήρωτοι και μας οφείλονται και παλιοί μισθοί.

Στέφανος Κασσελάκης: Ούτε η Κουμουνδούρου έχει πληρωθεί.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Ναι, αλλά δεν τους οφείλονται τόσοι μισθοί που οφείλονται σε εμάς Στέφανε. Εμείς δεν έχουμε περιθώριο να μας οφείλεται ακόμη ένας.

Στέφανος Κασσελάκης: Έχετε δίκιο και εγώ το κομμάτι το έκανα όσο μπορούσα και έχω καλέσει όλο τον κόσμο να συνεισφέρει.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Στέφανε, δεν θέλουμε ελεημοσύνη, θέλουμε να έρθεις να συζητήσεις μαζί μας. Και μέχρι σήμερα στιγμή συζητάμε έξω από την Κουμουνδούρου επειδή κάνουμε παρέμβαση.

Στέφανος Κασσελάκης: Η αναστολή του καθημερινού φύλου δεν σημαίνει ότι απολύεται κανείς.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Η αναστολή δεν θα περάσει μας έχει απέναντι. Η Αυγή είναι οι εργαζόμενοι.

Στέφανος Κασσελάκης: Κι εμένα με έχει απέναντι αλλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτή τη στιγμή.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Έλα να κουβεντιάσουμε.

Στέφανος Κασσελάκης: Έχω έρθει τρεις φορές στην Αυγή και έχω κάτσει και στην αίθουσα που έχουμε μιλήσει και ήταν και άλλοι.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για τα προβλήματα.

Στέφανος Κασσελάκης: Εάν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να το συνεχίσουμε. Το προσωπικό κομμάτι του κάθε εργαζόμενου θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσετε να μείνετε και να συνεχίσουμε (…). Θα ήθελα όμως μία διόρθωση από τη μεριά σου. Δεν την κλείνω εγώ.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Είσαι μαζί μας εδώ;

Στέφανος Κασσελάκης: Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι;

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Δεν το πιστεύω.

Στέφανος Κασσελάκης: Τότε έλα να το δεις στην πράξη.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Είμαι 20 χρόνια στην Αυγή. Δεν έχει παρθεί ποτέ, όσες φορές και αν έχει ξανασυζητηθεί – γιατί γίνονται και επικλήσεις στο παρελθόν – δεν έχει γίνει με αυτό τον τρόπο να ανακοινώνεται το κλείσιμο το καθημερινού φύλλου μίας  τέτοιας εφημερίδας με τέτοια βαρύτητα με το να λοιδορείται ότι πουλάει 400 φύλλα που είναι ψευδές και να μη μιλάει κανείς για την επιδραστικότητα και για τη σημασία της.

Στέφανος Κασσελάκης: Έχεις απόλυτο δίκιο.

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Σε ευχαριστώ που το αναγνωρίζεις.

Στέφανος Κασσελάκης: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήμα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι μπορούμε. Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν, να ξέρεις ότι έχω συζητήσει με τις διευθύνσεις, έχω προσπαθήσει να βρούμε…

Εκπρόσωπος εργαζομένων στην «Αυγή»: Με εμάς δεν έχεις συζητήσει.

Στέφανος Κασσελάκης: Κατανοητό, αυτό είναι λάθος μου.

naftemporiki.gr