Skip to main content

Λευτέρης Αυγενάκης: Το Politico θυμήθηκε τον ανθοστολισμό των 6.000 ευρώ και τον πίνακα, που «εξαφανίστηκε» από το υπουργείο

Με αφορμή τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ και την εισαγγελική έρευνα

Στην εισαγγελική έρευνα που έχει ανοίξει εις βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρεται ρεπορτάζ του Politico, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο βουλευτής πιάστηκε στην κάμερα να επιτίθεται σε υπάλληλο αεροδρομίου.

Το Politico περιγράφει τα γεγονότα του αεροδρομίου και την αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και ύστερα από συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. Επισημαίνει την κατακραυγή και κλείνοντας το άρθρο θυμίζει ότι ο κ. Αυγενάκης πρόσφατα δέχθηκε πυρά, καθώς φέρεται να ξόδεψε 6.000 ευρώ σε λουλούδια για να στολίσει τον γραφείο του και να πήρε μαζί του έναν πίνακα από το γραφείο του, όταν έμεινε εκτός κυβέρνησης στον ανασχηματισμό της 14ης Ιουνίου.

Ακολουθεί απόδοση του δημοσιεύματος:

«Έλληνας εισαγγελέας διέταξε την Τετάρτη έρευνα για έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος συνελήφθη από κάμερα να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, προτείνοντάς του να διαγραφεί από την Κ.Ο., κάτι που στη συνέχεια έγινε. Ο Αυγενάκης, εν τω μεταξύ, είπε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στη Βουλή.

Ο 51χρονος βουλευτής, ο οποίος μέχρι τον περασμένο μήνα υπηρετούσε ως υπουργός Γεωργίας της χώρας, είχε ζητήσει συγγνώμη νωρίτερα την ίδια μέρα μετά από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και τον έδειχνε να χτυπά σωματικά έναν υπάλληλο στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας και να αρπάζει το τηλέφωνο του άνδρα, καθώς φέρεται να τον εμπόδισαν να επιβιβαστεί σε πτήση για Κρήτη επειδή είχε καθυστερήσει.

Λευτέρης Αυγενάκης: Το παρασκήνιο της μισής διαγραφής

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων στο αεροδρόμιο ο Αυγενάκης απείλησε επίσης ότι θα «μετατεθεί» ο υπάλληλος και όταν άλλοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν φέρεται να φώναξε «μην με αγγίζεις, έχω ασυλία!». Το σωματείο είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι είχαν καλέσει ονομαστικά τον Αυγενάκη τρεις φορές πριν κλείσει η πύλη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν τη διαγραφή του.

Ο Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να υποβαθμίσει τη συμπεριφορά του, χαρακτηρίζοντάς τη «λεκτικό επεισόδιο με τον υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ, ισχυριζόμενος ότι η επιβίβαση είχε ολοκληρωθεί, ενώ έβλεπα με τα μάτια μου ότι οι επιβάτες βρίσκονταν ακόμα στη φυσούνας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε το περιστατικό λέγοντας ότι «συμπεριφορές τύπου “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται ανεκτές από τον πρωθυπουργό».

Η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει το περιστατικό ως φερόμενη επίθεση σε υπάλληλο, διακοπή δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και ζημιά σε δημόσια περιουσία. Περαιτέρω νομικές ενέργειες θα απαιτήσουν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αυγενάκη.

Ο Αυγενάκης δέχτηκε πρόσφατα πυρά επειδή φέρεται να ξόδεψε 6.000 ευρώ σε λουλούδια για να διακοσμήσει το γραφείο του και επειδή πήρε έναν πίνακα από το γραφείο του μετά την απομάκρυνσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Ιουνίου».