Skip to main content

Κοντά στη διαγραφή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Αναμένεται η απόφαση του πρωθυπουργού μετά τα «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, πιθανότατα και του κόμματος, αναμένεται να βρεθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς του εις βάρος υπαλλήλου αεροδρομίου. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ.

Το επεισόδιο – που κατεγράφη σε βίντεο- προκάλεσε σάλο και ανάγκασε τον πρώην υπουργό σε μία δημόσια συγγνώμη, η οποία όμως ήταν… μισή. Όχι μόνο δεν έκαμψε τις αντιδράσεις, αλλά μάλλον τις φούντωσε, αφού η συγγνώμη συνοδευόταν από «επίθεση» προς τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε για υπερβολές και ανακρίβειες.

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε…»

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου και οι εξηγήσεις σε Τασούλα – Καλαφάτη

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας νωρίτερα το περιστατικό είχε επισημάνει: «Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».

Επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε επικοινωνία με τον Λευτέρη Αυγενάκη και του ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, ενώ εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό ζήτησε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση ήταν σύντομη και ο κ. Αυγενάκης αποχώρησε χωρίς δηλώσεις. Εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ομόθυμη καταδίκη

Τη συμπεριφορά Αυγενάκη καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Να αποπέμψει και να διαγράψει τον Λευτέρη Αυγενάκη κάλεσε τον πρωθυπουργό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά. 

Η συγγνώμη του δεν πείθει, τόνισε από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την ‘πύλη εξόδου’ της βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία», σχολίασε δηκτικά και το ΚΚΕ. 

Η απάντηση του ίδιου

Σημειώνεται ότι ο ίδιος παρά το βίντεο υποστηρίζει ότι δεν χειροδίκησε και κάνει λόγο για ένα «περιστατικό έντασης» και «αναστάτωση».