Skip to main content

Λευτέρης Αυγενάκης: Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη

Image Online/INTIMENEWS

Διαγραφή του πρώην υπουργού έφερε το σοβαρότατο επεισόδιο στο αεροδρόμιο - Ποινή από τη Βουλή και εισαγγελική έρευνα για το πρωτοφανές περιστατικό

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο του σοβαρού επεισοδίου σε βάρος υπαλλήλου αεροδρομίου.

Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Σεβαστή χαρακτηρίζει την απόφαση ο πρώην υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στη Βουλή. «Ήμουν και είμαι βουλευτής Ηρακλείου» αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ποινής μομφής από τον Τασούλα

Όπως έγινε γνωστό στον κ. Αυγενάκη θα επιβληθεί ποινή και από τη Βουλή για ανάρμοστη συμπεριφορά. «Είμαι υποχρεωμένος να επιβάλω ποινή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις κοινοβουλίου για 15 ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Εισαγγελική έρευνα

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το πρωτοφανές περιστατικό. Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Οι σφοδρές αντιδράσεις και οι εξηγήσεις σε Καλαφάτη

Το επεισόδιο προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις και σφοδρές αντιδράσεις, τις οποίες η δημόσια συγγνώμη του πρώην υπουργού μάλλον φούντωσε παρά έκαμψε. Και τούτο γιατί συνοδεύτηκε από «επίθεση» προς τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε για υπερβολές και ανακρίβειες.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας νωρίτερα το περιστατικό είχε επισημάνει: «Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευτέρη Αυγενάκη και του ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Εξηγήσεις ζήτησε από τον πρώην υπουργό και ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι. Η συνάντηση ήταν σύντομη και ο κ. Αυγενάκης αποχώρησε κατά πληροφορίες εκνευρισμένος και χωρίς να κάνει την όποια δήλωση.

Η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Τη συμπεριφορά Αυγενάκη καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Να αποπέμψει και να διαγράψει τον Λευτέρη Αυγενάκη κάλεσε τον πρωθυπουργό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά. 

Η συγγνώμη του δεν πείθει, τόνισε από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την ‘πύλη εξόδου’ της βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία», σχολίασε δηκτικά και το ΚΚΕ.

Η μισή συγγνώμη για την… «ένταση και αναστάτωση»

Σημειώνεται ότι ο ίδιος παρά το βίντεο υποστηρίζει ότι δεν χειροδίκησε και κάνει λόγο για ένα «περιστατικό έντασης» και «αναστάτωση». Εγκαλεί μάλιστα τα μέσα για υπερβολές και ανακρίβειες.