Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Κερδίζει έδαφος η γραμμή Πολάκη κατά της ενιαίας κεντροαριστεράς

Το «όχι» του κ. Κασσελάκη στην Κεντροαριστερά διατυπώθηκε για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο

Αναφανδόν κατά της προοπτικής συγκρότησης ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς τάχθηκε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, μόλις δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή γραμμή Πολάκη κατά του «Κέντρου» κερδίζει ολοένα έδαφος στις τάξεις της ηγεσίας του κόμματος.

Στη πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε χθες μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Κασσελάκης απέρριψε με πολύ αρνητικές εκφράσεις την πρόταση συγκρότησης μετώπου των δυνάμεων της κεντροαριστεράς εξισώνοντάς την με την «ρευστοποίηση» του κόμματός του.

Όχι σε… «ρευστοποίηση»

«Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα» ανέφερε. Μάλιστα έθεσε ως προϋποθέσεις για οποιαδήποτε συνεργασία το να έχει ο φορέας ως επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζοντας στο ελάχιστο το πεδίο συνεννόησης για τη δημιουργία ενός σχήματος που θα έχει ρεαλιστικές ελπίδες διεκδίκησης της εξουσίας.

Επίσης ανέφερε ότι οι συνεργασίες «κτίζονται από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως»  παραπέμποντας ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες τη συζήτηση για τη συγκρότηση ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς.

Σημειώνεται ότι το «όχι» του κ. Κασσελάκη στην Κεντροαριστερά διατυπώθηκε για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την «προειδοποιητική» τηλεοπτική συνέντευξη του Παύλου Πολάκη ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του κατά ενός τέτοιου σχήματος.

«Κατοικίδια του συστήματος»

Μάλιστα,  στην εν λόγω συνέντευξη ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ μεταχειρίστηκε βαρύτατες εκφράσεις κατά του Κέντρου το οποίο χαρακτήρισε «εφεύρεση» και «κατασκευή». Επίσης περιέγραψε τους κεντρώους πολίτες ως «κατοικίδια του συστήματος» και ως πρόσωπα που «ντρέπονται να πουν ότι βγάζουν τα προς το ζην από το σύστημα».

Η αντιπαράθεση για τη συγκρότηση ή μη ενιαιού φορέα της κεντροαριστεράς αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο 6 Ιουλίου (10:00 π.μ.) στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.