Skip to main content

Κασσελάκης: Γιατί άλλαξα την ανάρτησή μου για Τσίπρα

Οσοι διαφωνούν με την εξυγίανση του ΣΥΡΙΖΑ «θα πρέπει να βρουν μια εναλλακτική για τους εαυτούς τους», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Τους λόγους για τους οποίους άλλαξε την ανάρτησή του για τον Αλέξη Τσίπρα αφαιρώντας τη φράση «σταμάτα την υπονόμευση» και αντικαθιστώντας την με το «στήριξέ με χωρίς παιχνίδια» εξήγησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον Alpha.

Οπως είπε ο κ. Κασσελάκης, άλλαξε την εν λόγω ανάρτηση έτσι ώστε να σταματήσει η όλη συζήτηση περί ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και αντικατάστασής του από ένα κεντρώο σχήμα.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον υπονομεύει, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε:

«Η έντιμη στάση για όλους μας  είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι ηγέτιδα σε αυτές τις συνεννοήσεις (σσ: με την κεντροαριστερά). Και αυτό περιλαμβάνει και τον κ. Τσίπρα. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ηγέτης σε οποιοδήποτε σχήμα συνεννόησης. Αν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία σε κοινοβουλευτικό έργο, εμείς εδώ είμαστε».

«Δεν σκέφτομαι νέες εκλογές»

Επέμεινε δε ότι «η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική» και απέκλεισε νέες εσωκομματικές εκλογές, προεξαγγέλλοντας ωστόσο αλλαγές στα όργανα.

Αυτό που προέχει, είπε, είναι να προχωρήσουν οι κομματικές διαδικασίες και κυρίως το καταστατικό συνέδριο, διαμηνύοντας σε «όσους διαφωνούν» ότι τα «όργανα θα αλλάξουν» και ότι οι «αλλαγές φέρνουν τριβές».

Ωστόσο, όπως είπε, όσοι τον αμφισβητούν για τις πολιτικές θέσεις που έχει εκφράσει, μπορούν να τις συζητήσουν, αλλά «αν διαφωνούν με την ιδέα ότι το κόμμα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να εξυγιανθεί», τότε δεν πρόκειται να συμφωνήσουν ποτέ, «διότι αυτά πρέπει να γίνουν».

«Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να βρουν μια εναλλακτική για τους εαυτούς τους» , είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι προτεραιότητα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ένα «ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, με στελέχη που μπορούν να τα εφαρμόσουν ξεκάθαρα» και ως «ανεξάρτητο κόμμα» να μπορεί να πείσει τον κόσμο πως «αυτά που λέει, τα κάνει».

Τοποθέτηση για Σαμαρά

Ο κ. Κασσελακης επιτέθηκε -εν μέρει- στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την χθεσινή του τοποθέτηση στο Πολεμικό Μουσείο: «Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο. Όμως η δική του στρατηγική βασίζεται στη μισαλλοδοξία και στην επιστροφή στο παρελθόν. Έχουμε πολύ δρόμο στον προοδευτικό χώρο για να αφυπνίσουμε τους λαούς».

Συμφώνησε πάντως με τις αναφορές του κ. Σαμαρά για την μείωση του ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι εκείνος  συμφώνησε μαζί μας ότι υπάρχουν «καρτέλ και ολιγοπώλια».

Συνεχίζοντας όνως ανέφερε: «”Είδα την αίθουσα να χειροκροτά με χαρά τις μισαλλόδοξες αναφορές του κ. Σαμαρά. Η ΝΔ δεν έχασε μόνο από τον γάμο προς τα δεξιά, αλλά και από τον κεντρώο χώρο. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε από την μείωση, αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και θα το καρπωθούμε».

Για «μαύρο χρήμα» και ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα του «μαύρου χρήματος» που ο ίδιος ανακίνησε, ανέφερε: «Έχει ενδιαφέρον ότι όταν ένας νέος άνθρωπος έξω από το σύστημα λέει αυτές τις λέξεις γίνεται πανικός στο σύστημα».

Επετέθη στη ΝΔ λέγοντας: «Δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, πώς ρυθμίζεται, πώς πληρώνει τις προεκλογικές της δαπάνες. Πρότεινα να έλθουν εταιρείες διεθνούς κύρους για έλεγχο των οικονομικών σε βάθος δεκαετίας. Τόσος κόσμος που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του δεν μπορεί να έχει τέτοια ρύθμιση. Από που προέρχονται οι πόροι;».

Εξήγησε ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα εξής: «Αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν για να μη υπάρχει η επίμονη επιλογή του εξορθολογισμού που αφορά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν ξέρω να υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, αλλά πρέπει να μιλήσετε στον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που άσκησε ο Παύλος Πολάκης ότι προέβαλε την προσωπική του ζωή και το πλούτο του, το οποίο στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κασσελάκης είπε πως συμφωνεί, ωστόσο, εξήγησε πως με αυτόν τον τρόπο έκανε ουσιαστική αντιπολίτευση και έτσι κατάφερε να «ραγίσει την μιντιακή υπεροπλία του κ. Μητσοτάκη». «Αυτό είναι ένα κατόρθωμα , αυτό χρειάστηκε να επικοινωνήσουμε μέσω όλων των εκπομπών», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο τόνισε πως «αναλαμβάνει την ευθύνη, αν έκανε κακή εντύπωση» και δήλωσε πως θα το αλλάξει.

Κλείνοντας, ενόψει των κομματικών συνεδριάσεων των επόμενων ημερών είπε πως θα θέσει επί τάπητος ένα «ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα ανεξάρτητο, αυτόνομο, κυβερνητικό κόμμα, με αξιοκρατία, με εκσυγχρονισμό εσωτερικά». « Αν δεν φανεί ότι εμείς μπορούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, πώς θα εμπνεύσουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε τη χώρα;», κατέληξε ο Στ. Κασσελάκης.