Skip to main content

Πηγές Μαξίμου: «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η «απάντηση» στα όσα είπαν σήμερα Καραμανλής-Σαμαράς

Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών, ήταν η λακωνική «απάντηση»  κυβερνητικών πηγών,στην εφ’ όλης της ύλης κριτική που άσκησαν οι Α. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, κατά τις ομιλίες τους στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη  «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, πολλοί υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο  Αντώνης Σαμαράς άσκησε σκληρή  κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το νόμο για την ισότητα στο γάμο, την διεύρυνση – «αποϊδεολογικοποίηση της ΝΔ», την οικονομική πολιτική αλλά και την εξωτερική πολιτική, ενώ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος».

«Είναι αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο ΔΔ να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό», ανέφερε από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής, βάζοντας τις δικές του κόκκινες γραμμές του σε μια τέτοια προοπτική.