Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για 6ημερη εργασία: Η αγορά εργασίας μόνο ζούγκλα θυμίζει πια

«Η πενθήμερη εργασία και το 8ωρο παραμερίζονται για χάρη του κέρδους και του σκληρού νεοφιλελεύθερου μοντέλου»

Για «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιώργος Γαβρήλος, σε δήλωσή του για την έναρξη εφαρμογής της εξαήμερης εργασίας.

«Γεγονός πια η πλήρης εφαρμογή της 6ημερης εργασίας στην Ελλάδα από σήμερα, για μια πλειάδα κλάδων όπως οι ΔΕΚΟ, οι βιομηχανίες, τα καταστήματα και άλλα. Με τον Ν. 5053/2023 της Ν.Δ., η πενθήμερη εργασία και το 8ωρο, όπως το ξέραμε και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από αγώνες χρόνων, παραμερίζεται για χάρη του κέρδους και του σκληρού νεοφιλελεύθερου μοντέλου όπου προτάσσει ο εργαζόμενος να είναι ‘ευέλικτος και συνεχώς διαθέσιμος’» επισημαίνει ο κ. Γαβρήλος.

«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχει εγκαταλείψει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην Εργασία, έχει υποβαθμίσει το ΣΕΠΕ και έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο όπου επικρατούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχει σαν κύριο στόχο της να επιβάλει το καθεστώς των φτηνών εργατικών χεριών στην Ελλάδα» προσθέτει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει, «ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι μόνο όποιος αντέξει τους καταρρακωμένους μισθούς, την περισσότερη εργασία- σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ε.Ε.-, το υψηλό κόστος διαβίωσης και την περικοπή δικαιωμάτων, αυτός είναι που πρόκειται να επιβιώσει σε μια αγορά εργασίας, που μόνο ζούγκλα θα θυμίζει πια».