Skip to main content

Μιχάλης Κατρίνης: Ο 5ος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε σε δήλωσή του

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ότι «με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

«Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών» πρόσθεσε στη δήλωσή του.

Ποιοι έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα – Ποιοι το σκέφτονται

Οι υποψήφιοι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ παίρνουν σταδιακά θέσεις μάχης για τις εσωκομματικές κάλπες που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου, με δεύτερο γύρο – εφόσον χρειαστεί – στις 13 Οκτωβρίου.

Πλέον οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί για την προεδρία του κόμματος ανέρχονται σε πέντε, καθώς χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος επισημοποίησαν την κάθοδό τους στην κούρσα για την προεδρία, ενώ νωρίτερα σήμερα, την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε και η Μιλένα Αποστολάκη.

Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα αν θα προστεθούν και άλλοι «μονομάχοι» στην κούρσα 100 ημερών που ξεκινά για την προεδρία.

Με μία δήλωση που – κατά πολλούς – άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είχε θέσει θέμα ηγεσίας αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, ανέφερε ότι θα είναι «παρούσα στην πρώτη γραμμή».

Σε τροχιά εκλογών το ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι, τα «καρφιά» και όλα όσα συνέβησαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κ.Ε.