Skip to main content

Μιλένα Αποστολάκη: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τέσσερις μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Μιλένα Αποστολάκη. Πλέον οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί για την προεδρία του κόμματος ανέρχονται σε τέσσερις, καθώς χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος επισημοποίησαν την κάθοδό τους στην κούρσα για την προεδρία.

Σε δήλωσή της συγκεκριμένα η Μιλένα Αποστολάκη αναφέρει πως «στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία. Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή» επισημαίνει, προσθέτοντας πως «είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, την δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια».

«Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ» αναφέρει και προσθέτει:

«Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του».

Ποιοι έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα – Ποιοι το σκέφτονται

Οι υποψήφιοι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ παίρνουν σταδιακά θέσεις μάχης για τις εσωκομματικές κάλπες που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου, με δεύτερο γύρο – εφόσον χρειαστεί – στις 13 Οκτωβρίου. Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επισημοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες των Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα και Παύλου Γερουλάνου, ενώ ανοιχτό παραμένει το ερώτημα αν θα προστεθούν και άλλοι «μονομάχοι» στην κούρσα 100 ημερών που ξεκινά για την προεδρία.

Με μία δήλωση που – κατά πολλούς – άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είχε θέσει θέμα ηγεσίας αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, ανέφερε ότι θα είναι «παρούσα στην πρώτη γραμμή».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος φέρεται να δέχεται εισηγήσεις για να κατέβει ως υποψήφιος για την προοεδρία, επισήμανε στην ομιλία του πώς «ξεκάθαρα υπάρχει ανάγκη μιας νέας, δημοκρατικής πλειοψηφίας, μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας».

Σε τροχιά εκλογών το ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι, τα «καρφιά» και όλα όσα συνέβησαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κ.Ε.

naftemporiki.gr