Skip to main content

Πολάκης: «Όχι» σε κεντροαριστερό φορέα και υπερπροβολή Κασσελάκη – Τι είπε για 87 και Τσίπρα

Intime News

Την απόλυτη διαφωνία του με την προοπτική συνεργασίας των κομμάτων της κεντροαριστεράς υπό ενιαίο φορέα αλλά και με την υπερπροβολή της προσωπικής και οικονομικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην τηλεόραση ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνιστά ήττα για τη ΝΔ και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι πρέπει να φύγει ο Μητσοτάκης. Έφαγε ένα πολύ γερό χαστούκι η νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε. «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε μετά από δύο διασπάσεις. Είναι αξιοπρεπές αλλά δεν είναι καλό. Μας κράτησε όρθιους και ζωντανούς και στη δεύτερη θέση. Μειώθηκε και η διαφορά» πρόσθεσε αν και παραδέχθηκε ότι το 14,9% «σαφώς και απέχει από το να δείχνουμε την εικόνα της επερχόμενης κυβερνητικής δύναμης».

«Ρηχό το κείμενο των 87»

Ταυτόχρονα, ο κ. Πολάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με όσους ζητούν να ανοίξει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή απάντηση από την αριστερή προοδευτική παράταξη. Αυτή η σοβαρή απάντηση δεν θα υπάρξει εάν πούμε ότι θα βγει στη θέση του Ανδρουλάκη κάποιος άλλος, στη θέση του Κασσελάκη κάποιος άλλος και αυτοί θα συνεννοηθούν» επισήμανε.

Ακόμη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα 87 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άσκησαν κριτική στον κ. Κασσελάκη για όσα υπαινίχθηκε εκείνος περί «μαύρων χρημάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα χαρακτήρισε «ρηχό» το κείμενό τους και δήλωσε ότι ότι οι νύξεις του κ. Κασσελάκη για τα «μαύρα χρήματα» στον ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώθηκαν από το «σύστημα Μητσοτάκη».

Λάθος η υπερπροβολή προσωπικής ζωής

Πάντως, ο κ. Πολάκης πήρε αποστάσεις και από τον κ. Κασσελάκη σε ό,τι αφορά τη συχνή προβολή στιγμιότυπων από την προσωπική ζωή του. «Τα λάθη του Στέφανου κατά τη γνώμη μου είναι η υπερπροβολή της προσωπικής ζωής του,  της οικονομικής κατάστασής του και της προσωπικής του επιλογής συντρόφου κλπ» είπε και πρόσθεσε: «για μένα αυτά τα δύο πράγματα μας κόστισαν εκλογικά». «Θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα ο κ. Πολάκης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με το αίτημα της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς για τη συνεργασία των κομμάτων του χώρου.

«Κατασκευή» το κέντρο

«Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς» σημείωσε και κάλεσε όσους επιθυμούν συνεργασία… να «συμπράξουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο, ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της αντιπολίτευσης, καλώντας και όποιον θέλει να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε.

Αξίζει δε να σημειωθεί, χρησιμοποίησε απαξιωτικούς όρους για το κέντρο χαρακτηρίζοντάς το «κατασκευή» και «εφεύρεση» ενώ ισχυρίστηκε ότι τη συζήτηση για τον κεντροαριστερό φορέα την ξεκίνησαν διάφοροι «πρόθυμοι».

Τι είπε για τον Τσίπρα

Στο μεταξύ ο κ. Πολάκης έδειξε να ρίχνει τους τόνους της κριτικής του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, επανέλαβε ότι θεωρεί λανθασμένη την παρέμβασή του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του κόμματος την άνοιξη αλλά σημείωσε ότι «δημιούργησε έναν τραυματισμό που στην πορεία επουλώθηκε».

Παράλληλα, ανασκεύασε την αρνητική κριτική που είχε ασκήσει στο ίδρυμα του Αλέξη Τσίπρα. «Ως πρώην πρωθυπουργός δικαιούται να έχει ίδρυμα» είπε. Επανέλαβε, όμως, ότι διαφωνεί με την προώθηση της «κεντροαριστεράς».